2 kávovary Breville, které by stoprocentně neměly uniknout vaší pozornosti

Kávovary značky Breville jsou podzimní novinkou v našem sortimentu. Vynikají elegantním designem a jsou nabité užitečnými funkcemi, které oceníte při přípravě Vašeho oblíbeného espressa i delikátního cappuccina

Breville Barista Max Espresso VCF126X

Kávovar Breville Barista Max Espresso VCF126X je ideální i pro ty nejnáročnější uživatele. O lahodnou a aromatickou kávu se stará kvalitní italské čerpadlo, které dosahuje maximálního tlaku až 15 barů. Velkou předností tohoto kávovaru je integrovaný mlýnek Tap&GoTM, který najednou pojme až 250 gramů kávových zrn. Vy sami si při přípravě každého šálku můžete vybrat ze 30 různých nastavení mletí a doladit tak svůj ranní rituál k naprosté dokonalosti.

 Breville Barista Max

Pokud upřednostňujete kávu s lahodně našlehaným mlékem, rozhodně v případě tohoto spotřebiče zbystřete. Kávovar totiž disponuje tryskou poskytující suchou páru, která spolehlivě našlehá mléko a poskytne tak skvělý základ pro následnou přípravu vašeho latte či cappuccina.

 

Já osobně na klasické cappuccino nedám dopustit. S tímto kávovarem si jej přitom připravím raz dva. Navíc jsem se pustila i do učení latte art, což je vlastně tvorba obrázků na hladině kávy s použitím mléčné pěny. Díky trysce se suchou párou se mi mléko krásně našlehá přesně tak, jak to má být a já můžu návštěvu skvěle pohostit.

Kávovar Barista Max

Breville Barista Espresso VCF125X

Druhým zajímavým kávovarem je Breville Barista Espresso VCF125X. Stejně jako předchozí model, i tento je vybaven kvalitním italským čerpadlem, které dosahuje maximálního tlaku až 15 barů. Zároveň disponuje kompaktními rozměry a skvěle se proto hodí do kuchyní, kde není místa nazbyt. Kávovar dosahuje perfektní extrakce kávy a výsledkem jsou lahodné nápoje, které vám zpříjemní každý den.

 Výrobce Breville u svých kávovarů pracuje s technologií Temp IQ Shot control, která používá třícestný okruh k regulaci a stabilizaci průtoku a teploty vody. O rychlé nahřátí se poté stará technologie Thermoblock.

Breville Barista

Jak chutná káva z obou kávovarů?

Osobně jsem měla možnost vyzkoušet oba kávovary a podrobit je tak důkladnému testování. Káva přitom chutná z obou opravdu výborně a pokud vsadíte na kvalitní kávová zrna, získáte šálek skoro jako z nějaké známé kavárny.

 

Chuťově výraznější mi přišla káva z kávovaru Breville Barista Max Espresso VCF126X. Myslím si však, že je to dáno především mlýnkem, který je v tomto kávovaru integrovaný uvnitř a je opravdu velmi kvalitní.

 

U druhého kávovaru jsem pracovala s obyčejným mlýnkem, který pravděpodobně nedokáže odvést takovou práci. Jsem však přesvědčena, že s použitím kvalitnějšího mlýnku bych dosáhla prakticky stejné chuti.

Kávovar Barista VCF125X se pyšní prestižním oceněním

Magazín Real Homes každoročně pořádá soutěž Real Homes Awards, prostřednictvím které se snaží najít ty nejinspirativnější nápady z oblasti vybavení domácnosti.

 Breville Barista Real Holmes

V letošním roce se přitom v kategorii nejlepších kávovarů umístil právě model Breville Barista Espresso VCF125X. Jak samotní hodnotitelé uvádí, v průběhu testování pracovali s velkým množstvím kávovarů a při té příležitosti vypili i velké množství kávy.

 

Barista VCF125X si nejlepší hodnocení zasloužil vzhledem k jednoduchému použití k přípravě opravdu chutné kávy a příznivé ceně.

 

Jak vidíte, tento kávovar je skutečnou špičkou na trhu, kterou si do své domácnosti můžete pořídit. Udělejte si radost, nebo jej nadělte svým nejbližším. Uvidíte, že všichni kávomilci určitě budou nadšení.

 Breville Barista