Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Alligator - ostré zuby nerezové novinky

Ne náhodou zvolila rodinná firma Alligator právě tenhle název pro svoji firmu. Třetí největší země Evropy, severská země Švédsko nyní přichází s dalším funkčním kouskem do naší kuchyně. Stejně jako ostré zuby aligátora, rozřízne nerezová novinka na trhu každou surovinu a slibuje, že tak jednou pro vždy usnadní přípravu našich pokrmů. S tímto produktem můžete ušetřit čas a opět najít lásku k vaření.

Urychlete přípravu svého degustačního menu

Nerezový kráječ Stainless Steel Alligator je praktickým doplňkem každé kuchyně. Právě za použití Alligatora jediným pohybem dokážeme nakrájet to, co nám dříve trvalo i několik minut. Určitě si všichni pamatujeme ty velké kráječe, které zabíraly polovinu kuchyně. Navíc jejich rozložení a mytí trvalo pekelně dlouho. Podobným nepraktickým výrobkům je však konec. Na trh se totiž dostává novinka, která pro vaše kulinářské zážitky dokáže vyladit ty nejlepší podmínky. Díky rychlému krájení, nestihnete ani začít slzet. Za pomocí kráječe si ani nevšimnete, že už máte hotovo. Ovoce či zeleninu, cibuli, česnek, zázvor, chilli papričky nebo třeba ořechy dokáže během několika vteřin připravit k dalšímu použití. Jeden kousek jako druhý vytvořený ve stejné vteřině. 

Máte vždy na výběr 

Alligator Stainless Steel 3v1 (3094) představuje tři vyměnitelné čepele. Tento kráječ je 3v1, což je velmi praktické a funkční, je totiž jen na vás, jak nadrobno potřebujete danou surovinu nakrájet a podle toho zvolit danou velikost. Pro nakrájení chilli papriček, ořechů, zázvoru nebo třeba česneku asi zvolíte nejdrobnější kráječ 1/8. Za prvé nakrájí danou surovinu opravdu najemno, a navíc je předpoklad, že nebude dané věci potřeba tolik, takže se vám lehce vejde na kráječ. Pro nakrájení cibule nebo třeba mrkve a petržele do polívky můžete zvolit střední velikost 1/4, a na krájení brambor nebo další zeleniny, kde nepotřebujete drobné kousky, pak plně postačí kráječ s rozpětím mřížky 1/2, který je dodáván se zásobníkem. Kráječ je větší, takže se vám vejde celý kus zeleniny naráz a nemusíte se zdržovat s jejím překrajováním.

Set 2v1 Alligator (3008) disponuje krájecí mřížkou pro sekání silnějších surovin jako jsou např. brambory na hranolky a zároveň pro krájení potravin, jako je např. cibule či zelenina. Zásobník chytře uchovává nasekané potraviny na jednom místě. 

Mini kráječ Stainless Steel (1092) je model vyroben z odolné nerezové oceli s odnímatelným rámem čepele, který krájí tyčinky a kostky na rozměry 3 x 3 mm. Je ideální pro krájení drobné zeleniny, jako například česneku, ředkviček, chilli papriček apod. Stejné rozměry nakrájí i Mini Alligator (3080), který je dodáván též se zásobníkem v atraktivní bílo-zelené nebo praktické černé variantě. 

Kráječ Alligator 2020 vytvoří dokonalé a jednotné plátky o šířce 5 mm. Je tedy ideální pro krájení rajčat, brambor, okurek a většiny dalšího ovoce a zeleniny. Využijete ho tedy pro rychlou přípravu do svačiny na výlety či dětem do školy.


Vařte jako šéfkuchaři

O tom, že je třeba v kuchyni používat jen ty nejlepší spotřebiče, není třeba vést dlouhé dialogy. Každá hospodyňka ráda příjme pomoc, v podobě mini kráječe, který urychlí, a hlavně usnadní přípravu pokrmů. Podobné kráječe navíc ochrání naše prsty a otevřou dveře k poznání vlastní kreativity.

Pomůže, ale nepřekáží

Nože v mini kráječi se nedotýkají dna krájecí mřížky, díky čemuž se neztupí. Vy si tak za pomocí šesti části v pohodlí domova poskládáte přístroj, který změní dynamiku vašeho vaření. Navíc se díky tomu, že se skládá jen z šesti částí, které lze snadno vyjmout, velmi lehce umývá a tím i udržuje. Díky jeho rozměrům tak nadmíru pomůže, ale nikde nepřekáží. 

Rychlá akce i údržba

Před použitím je třeba zkontrolovat, zda všechny části jsou správně poskládané. Pak už jen stačí položit surovinu na mřížku a rychlým pohybem zpacifikovat. V misce pak najdete výsledný produkt připravený k dalšímu použití. Čistící mřížka je navíc vhodná pro plastové kráječe, pomůže rychle odstranit nečistoty a zbytky krájené zeleniny (ovoce) z čepelí kráječe. 

Další pomocníčci?

Pokud chcete vaši chytrou kuchyň obohatit ještě o další možné doplňky, které pro Vás firma Alligator vyvinula, můžete vyzkoušet i námi nabízený loupač ovoce a zeleniny nebo struhadlo Julienne. Jejich produkty jsou vysoce kvalitní kousky z nerezové oceli, která zaručuje maximální trvanlivost a vysokou ostrost. Zvláštní výhodou těchto jejich pomocníčků je, že jsou dostatečně kvalitní, ale nezabírají zbytečně místo. Suroviny rychle nastrouháte a struhadlo díky jeho designu a velikosti snadno umyjete. Loupač dokáže díky své ostrosti odkrojit, jak tvrdou slupku z brambory, tak jemnou slupku z kiwi nebo rajčat. 

Chcete-li být kreativní a pokrm si nazdobit nebo si vytvořit vlastní vegetariánské nudle či ozdobu ve tvaru spirály, pro tuto práci je stvořený právě víceúčelový pomocník. Spirálový kráječ 3v1 (8801) umožní krájet spirálové proužky Julienne ze zeleniny. Vytváří dokonalé zákruty, spirálky, prameny a řezy pomocí spiralizéru ve stylu ořezávátka. Skvělý pomocník pro zeleninové špagety / fettuccini a další.

Neváhejte a nechte nerezové zuby Alligatora pořádně se zakousnout!