Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Chalupaření - co vše vám může zpříjemnit pobyt na chalupě

Fenomén, jehož obliba ve vlnách stoupá a klesá už více než 100let. Chataření a chalupaření - v jednu dobu únik alespoň za částečnou svobodou, následně přežitek, který byl nahrazen cestováním do zahraničí a dnes uložení peněz do nemovitosti, jako ochrana před inflací. Ať už jste kousek romantiky na pročištění hlavy pořídili jakkoli, je to únik od civilizace, který čas od času potřebuje každý. Malebné prostředí s výhledem na zeleň, celodenní zpěv ptáků, svěží vzduch, ranní rosa a horká káva, taky jste se právě ocitli v myšlenkách na své chatě?

Proč nemít dvě chytré domácnosti?

Pokud je to váš druhý domov, není důvod, proč si ho trochu více na nadcházející sezónu nepřizpůsobit a nevyužít všech možností, které přináší. Rádi si domů vozíte zeleninu a ovoce ze zahrádky? Rybízová marmeláda, sušené bylinky na lahodné čaje nebo třeba zakonzervované maso od souseda? Život na chatě přináší mnoho možností, ale kolikrát jste si už řekli, jak rádi byste vše připravili právě zde? Využít čas na chatě a zpět si přivést už hotové produkty, aniž by na vás doma čekala práce a s ní přidružený nepořádek. Není nic snazšího, než si chatu dovybavit a mít dvě chytré domácnosti.

Number one pomocníček, který zajistí čas

Než začnete uvažovat o tom, co potřebujete, abyste mohli na místě zpracovat veškeré suroviny, je ještě dobré pořídit si jednoho pomocníčka, který vám zpříjemní život už na chatě. Díky pomalému a také multifunkčnímu hrnci Crockpot 5,6l si totiž neuvěřitelně zrychlíte a usnadníte přípravu pokrmů. Oceníte režim vaření v páře, opékání, rychlé pečení, pomalé vaření či rychlé opékání. Jako šéfkuchař, přesto bez vaší asistence si hrnec poradí se vším za vás. Maso, brambory i zeleninu naskládáte do hrnce, navolíte program a necháte ho kouzlit, vy zatím můžete pracovat na zahradě. Lahodné jídlo s minimem tuku, se zachovanými živinami a o 70% rychleji s tlakovým hrncem CrockPot Express, to jsou multifunkční hrnce Crockpot. Připravíte si polévku, hlavní chod i dezert. Hrnec následně můžete využít i pro plánované vaření většího množství jídla, které následně chytře uskladníte. Multifunkční tlakový hrnec Crockpot Turbo Express navíc nabízí funkci sous-vide vaření či sterilizaci sklenic, což jistě uplatníte při výrobě marmelád a zavařenin. 

Začněte si užívat už od rána

Nepostradatelným pomocníčkem na ranní snídani či dopolední brunch je i kávovar Breville, který připraví kávu, jako z vaší oblíbené kavárny. Vždyť co vás ráno dokáže nakopnout více, než silný šálek kvalitní kávy. A co založit tradici a připravovat vafle či sendviče, dle chuti? Neomezený přísun čerstvého ovoce a zeleniny z vaší zahrádky se v tomto případě bude určitě hodit. Jednou vy, podruhé vaše drahá polovička? Vaflovač Breville připraví delikatesní belgickou vafli, o které jste už dlouho snili, a na domácí šlehačku stačí naskládat jahody, maliny nebo ostružiny ze zahrádky.  Další možností je rajčetem a okurkou bohatě naplněný sendvič. Vždyť není kam spěchat. Tak proč si konečně nepřipravit ve VitaJuiceru S1 čerstvý džus z ovoce? Na zahradě najdete vše, co budete potřebovat pro připravení snídaně, jako v pětihvězdičkovém hotelu.

Vařte chytře!

K uskladnění nejen zbytků od oběda na další dny, ale rovněž nasbíraných surovin ze zahrady můžete využít dalšího chytrého pomocníčka, a sice unikátní vakuovací systém FoodSaver, který vakuově zabalí a uskladní suroviny v sáčkách a dózách, které následně zamrazíte na budoucí použití. Za pomocí vakuové svářečky prodloužíte životnost surovin až trojnásobně. Dózy i sáčky můžete používat, díky jejich kvalitnímu zpracování, i opakovaně.

Další způsob zpracování darů přírody ze zahrádky?

Pokud je vám líto, že životnost bylinek není příliš dlouhá a milujete kvalitní čaje, není nic snazšího, než si za pomocí jednoduchého přístroje usušit oblíbené bylinky do zásoby. Rychlé sušení ovoce, zeleniny, masa, hub či bylinek na 30 sítech najednou nabízí sušička Ezidri, která je skladná a přitom velmi výkonná. Zachová maximální množství vitamínů, minerálů a stopových látek, a přitom zabere jen velmi málo prostoru. Nejdříve nasušíte bylinky a o pár hodin později třeba ovocné a zeleninové chipsy pro vaše nejmladší ratolesti. Usušená jablka, hrušky, švestky či meruňky budou sladkou tečkou na závěr. Usušené plátky masa zase ohromí vaši drahou polovičku. Pokud chodí vaše rodina ráda na houby, ale nebaví vás následná práce s jejich sušením, určitě budete nadšeni ze sušičky, která vše vyřeší za vás, a vy si už jen následující rok budete vychutnávat výborné hříbky v pravé české bramboračce.

Maličkosti, které nesmí chybět v žádné kuchyni

Ideální variantou na chatu jsou prkénka s integrovanými noži Trebonn, která jsou praktická a zároveň vysoce funkční. Díky bezpečnostnímu magnetickému zámku se staly neodmyslitelným pomocníkem v každé kuchyni. Na prkénku můžete třeba krájet maso při venkovní grilovačce. Japonskou nerezovou čepel nožů lze udržovat brusnými kameny Matté, jelikož právě dokonale naostřeny nůž, je další bezpečnostní pojistkou, která mění způsob přípravy pokrmů o sto procent. Pokud chcete naučit práci a pomoc v kuchyni i své nejmladší, využijte kráječe Alligator ovoce a zeleniny, které představují nejbezpečnější variantu krájení.

 Sdílejte článek s přáteli: