Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Vánoce se sortimentem od mámedoma.cz

Už nás máte doma?

Náš sortiment nabízí širokou škálu spotřebičů a vybavení do domácnosti, které vám ulehčí život. Zakládáme si na kvalitě produktů, kterými vybavujeme vaší kuchyň. Snažíme se českému trhu ukázat, že vaření může být jednoduché, zdravé a přesto rychlé. Ovšem to, co jíme, a jak si jídlo uvaříme, pro nás není jediným směrem, který vede naše zákazníky ke spokojenosti. Chceme vám dát také možnost si jídlo vychutnat v příjemném a čistém prostředí - ať už sami, s rodinou nebo přáteli.

Vánoce začínají

Co všechno si poklidné prožití svátků žádá? Určitě dobré jídlo, pití jako víno nebo kávu a příjemné prostředí - na tom se jistě všichni shodneme. Ať už chcete připravit malé občerstvení nebo se před přáteli blejsknout přípravou sendvičů, mísami plné zeleniny a ovoce, sushi nebo třeba celým večerním menu, na našem e-shopu najdete vše, co by se vám mohlo hodit.

 

                                                     

Co je ale před takovým večírkem někdy nutné udělat, je drobný úklid. I s tím vám můžeme pomoci. Jak jsme již zmiňovali, zakládáme si na kvalitě, ne na kvantitě, a proto nám na trhu nemohli uniknout vysavače Dyson. Jedná se o tyčové vysavače, které jsou lehké, bezdrátové, disponují velkou nádobou na odpad, vysokými otáčkami a silným savým výkonem. Ostatně, více o tomto krasavci se můžete dočíst v našem článku, který jsme věnovali úklidovým nadšencům a shrnuli pro vás informace o vysavači Dyson.

Uklizeno máme. Co dál?

 Zrychlená doba si žádá pomalý hrnec

Nalijme si čistého vína. Ale vážně, nalijte si skleničku vína a další přilejte do pomalého hrnce k hovězímu masu, přidejte kořenovou zeleninu, trochu koření a samo-vaření může začít. Nastavte libovolný program, hrnec se za vás už o všechno postará a vy tak můžete servírovat pokrm jako Masterchef. Proč ale právě pomalý hrnec v této zrychlené době, že? Jeho hlavní výhodou je čas, který vám ušetří oproti neustálým stáním u plotny. Můžete v něm vařit i péct maso nebo zeleninu a jídlo si zachová výživové hodnoty pokrmů, které vaše tělo potřebuje. Zároveň je také vhodný pro lidi, kteří se snaží o redukci váhy, protože díky pomalému hrnci lze při vaření vynechat tuk jako olej, máslo, sádlo, které do pokrmů běžně přidáváme, někdy až v nepřiměřeném množství. Pokrmy se při přípravě nepřipálí ani nevysuší díky stejnoměrnému vaření. Také vám ale ušetří náklady za energie, včetně té vaší. Pozvěte své přátelé na výbornou svíčkovou, hovězí líčka, vepřové koleno a nebo na lahodný zeleninový vývar nejen pro vegetariány.

 Tipy od nás pro vás

Tipů jak si v kuchyni ulehčit život máme spoustu. Díky našemu letitému působení na trhu s domácími spotřebiči, u nás najdete kvalitní sortiment. Chcete další tip? Pojďme na to.

Zbrusu nový sortiment

Každý z nás má v kuchyni nějakého svého oblíbence. Tím oblíbencem máme na mysli nůž, po kterém pravidelně sáhneme při každém vaření. Pečujte o svého oblíbence stejně jako šéfkuchaři a dopřejte mu pořádné nabroušení, ať vám dělá radost ještě dlouhá léta. Náš sortiment jsme rozšířili o brusné kameny, které se v kuchyni nikdy neztratí.

O trend vaření metodou sous-vide se postará Sous Vide Cirkulátor. Potraviny se připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Pro vakuování potravin doporučujeme použít vakuovací svářečky FoodSaver. 

Jde to i bez slz

Cibule, brambory, mrkev, okurky a další zeleninu nebo i ovoce nakrájené během pár vteřin. Pokud doma ještě nic podobného nemáte, možná vás překvapí jak takového pomocníka, jako je kráječ ovoce a zeleniny, denně, ve vaší kuchyni využijete. Pokud jste milovník salátů, zeleniny a ovoce, ušetří vám čas s neustálou přípravou a krájením, a jestli jste odpůrce salátů a zeleniny, možná to pro vás bude motivátor a pomocník, díky kterému se z vás milovník zeleniny teprve stane. Věřte nám, že za tohle vám vaše tělo jednou skutečně poděkuje. Zdraví, hravosti a jednoduchosti zdar.

Vzduch je čistý, prosím vstupte.

Zápach nejen z vaření, ale také z domácích mazlíčků a ve vzduchu putující pyly, viry a bacily? U vás doma tomu ale tak být nemusí. Stále více populární čističky vzduchu nesmí chybět ani na našem e-shopu. Proč jsme se rozhodli zařadit čističky vzduchu mezi náš sortiment? To vám přiblíží náš dřívější článek. Jak už jsme však ale naznačili, je to výborný pomocník při boji se zápachem, viry nebo pyly. Přivítejte své přátelé u sebe doma a dejte jim možnost se svobodně nadechnout v bezpečném a příjemném prostředí.

Co se zbytky jídla?

Všichni spokojeně odchází z vašeho večírku, ale vám ještě zbylo spoustu jídla, které nestíháte ihned sníst? Nastal čas vakuovat. Ať už se jedná o ovoce, zeleninu, sýry, hotové pokrmy nebo třeba polévky, vše potřebné pro zachování co nejdelší čerstvosti potravin najdete u nás na e-shopu. Svačinky pro děti si můžete připravit na několik dní dopředu a vaše předpřipravené obědy v krabičkách vám tak vydrží v lednici déle čerstvé. Pak už jen stačí nezapomenout vyndat krabičku s jídlem z lednice, než odcházíte do práce. Navíc tím zabráníte přebytečnému plýtvání a životní prostředí vám tak poděkuje.

Rádi vás přivítáme na našem e-shopu, nebo na některé z našich poboček v Liberci a Praze, kde se na nás můžete obrátit s vašimi dotazy.