Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Velikonoční menu, sestavte jej v předstihu

Svátky jara se kvapem blíží a jako každá správná hospodyňka, možná právě uvažujete nad tím, čím letos tradiční menu ozvláštnit. Velikonoční beránek, mazanec, jidáš to je každoroční klasika, kterou milujeme, ale určitě nic nepokazíte tím, pokud přihodíte i nějaké to překvapení. A zatím co dříve měli lidé pro každý den určené jídlo, dnes už se tradice rozvolňují.

Škaredá středa

Jídlo nevzhledné a nějakým způsobem nepovedené se jedlo na škaredou středu. Tak vznikly kdysi trhance. Dnes by mohlo být takové jídlo nahrazeno třeba potrhanými vaflemi k snídani z designového vaflovače Breville, který dokonale doplní vaše kuchyňské království. Zalít je můžete javorovým sirupem a posypat čerstvým ovocem. Jako třešničku na dortu můžete použít odšťavňovač Novis Vitajuicer, kterým vymáčknete ze zbylého ovoce šťávu do poslední kapky.

Zelený čtvrtek

Den jako dělaný pro něco zdravého, a přitom dobrého. A zatím co dříve byste svým dětem servírovali jarní zeleninu a luštěniny, dnes je můžete potěšit něčím, co jim udělá opravdu radost. Veselé zeleninové hranolky z mrkve či okurky nakrájíte velmi snadno a rychle kráječem Alligator. Díky jeho bezpečnému provedení vám mohou v kuchyni pomáhat i vaši nejmladší, kteří se chtějí zapojovat velmi často. Připravit k nim můžete i dip ze zakysané smetany, ochucené nadrobno nakrájeným česnekem.

Pokud dávají vaše děti přednost smaženým hranolkům, můžete bramborové, celerové či petrželové kousky připravit v horkovzdušné fritéze Breville, která usmaží hranolky zdravě bez kapky oleje a přitom se zachováním své pověstné křupavosti.

Zdravé cukrovinky pro své nejmladší můžete připravit za pomocí sušičky Ezidri, kam naskládáte kousky malin, kiwi, jablek, hrušek - fantazii se meze nekladou. Ovocné či zeleninové chipsy jsou rázem na světě. Můžete si připravit i velmi jednoduché ovocné placky. 

Velký pátek

Na tento postní den je možné zachovat tradici, a připravit jen jedno větší jídlo. Mělo by to být něco odlehčeného, a přitom dostatečně zasytit. Tak co zkusit třeba v multifunkčním mixéru Novis ProBlender připravit horkou a hustou polévku, která zahřeje po těle i na duši.

Bílá sobota

Bílá sobota byl o poznání veselejší den. Pekly se mazance a Jidáše, ale prostor byl konečně i pro výbornou nádivku. Ta musela být po půstu samozřejmě vydatná. Objevovalo se v ní tak hned několik druhů masa, vejce a chybět nesměly bylinky. Co dříve trvalo dlouho a bylo pro hospodyňky složité, dnes dokážeme díky moderním technologiím udělat rychle a bez náročné přípravy. Stačí osolit a osmažit uzené, přidat namočené rohlíky v mléce a vejcích, zapracovat bylinky a směs. Na tři hodiny vložit do CrockPot hrnce, který začne okamžitě čarovat za vás.

Recept na velikonoční nádivku v záložce Recepty.

Boží hod velikonoční

Na tento den doporučujeme mile překvapit ostatní a vymyslet větší oběd, u kterého se sejde celá rodina. Kromě buchet by na stole neměl určitě chybět i větší kus masa. V tomto případě doporučujeme v multifunkčním hrnci CrockPot připravit lahůdku, která odzbrojí každého masožravce. Maso i zeleninu do něho vložíte, a pak už si jich nevšímáte. Ušetříte hodiny a vytvoříte neuvěřitelné degustační menu, zdravé a přitom chutné. Pokud neodhadnete množství, můžete zbytek vakuově zabalit za pomocí vakuové svářečky FoodSaver na horší časy. Jídlo kdykoli později jen ohřejete ve fólii, která je díky zvolenému materiálu pevná a můžete ji tak využívat i opakovaně. A mlsat můžete začít rovnou bez hodin strávených přípravou.

Velikonoční pondělí

Velikonoční pondělí je od nepaměti spojené s vajíčky, jako symbolem nového života. Ta najdete jako dekoraci na stole, přidaná do jídel i jako výslužku. V tomto případě nemůžeme jinak, než tuto tradici uchovat a velikonoční pondělí zachovat tak, jak ho naši předci pro nás vymysleli. Větší množství vajec zpracujete jednoduše - pomocí kráječe Alligator velmi rychle naporcujete i větší množství vajíček na výbornou pomazánku pro celou rodinu.

Přejeme krásné Velikonoce :-)

 Sdílejte článek s přáteli: