Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Tlakové nebo pomalé vaření?

Jídlo z jednoho hrnce

Také jste už přišli na výhody vaření jídel v jednom hrnci? Je to rychlejší, je to zdravější a všechny chutě se dokonalé promísí. Z každé hospodyňky se tak za pomocí malých pomocníčků v kuchyni může stát v minutě šéfkuchařka, která dokonale ovládá své království.

                     

 

Jaké jsou varianty?

Asi jste už narazili na to, že jste si nebyli jisti, do jaké technologie zainvestovat. Pomalé vaření nebo tlakové? Je lepší dát přednost hrncům na pomalé vaření jako je například CrockPot Timeselect nebo důvěřovat novince z roku 2021 multifunkčnímu tlakovému hrnci CrockPot Turbo Express? Jaký je mezi nimi rozdíl? Na to se spolu podíváme nyní.  

                        

Společným jmenovatelem je úspora

Značka Crockpot už 40 let pomáhá zaneprázdněným lidem, kteří nechtějí trávit v kuchyni své mládí a zároveň se nechtějí ani nechat připravit o kvalitní a zdravou stravu, kterou si připraví v pohodlí domova. Tlakové i pomalé hrnce vám zajistí dokonalé menu a ušetřený čas pak můžete věnovat svým blízkým. Do hrnce naskládáte vše najednou a necháte ho pracovat. Přichystat můžete velký kus masa s přílohou ve formě zeleniny či brambor, lehce uvaříte těstoviny, upečete dezerty či připravíte lahodnou polévku.   

   Pomalé vaření

Pomalé vaření je snadné, a přitom vykouzlí skvělé výsledky. Zajišťuje přípravu pokrmů těsně pod bodem varu, takže uchovává pokrmu živiny a minerály, které dodávají jídlu jejich dokonalou chuť. CrockPot přichází s širokou nabídkou pomalých hrnců různých velikostí a funkcemi, které vám usnadní každodenní přípravu jídla. Například pomalý hrnec Timeselect s objemem 5,6l, za pomocí chytré funkce „náplánovat jídlo“, vyberete optimální proces vaření na základě toho, kdy chcete jídlo servírovat, druhu jídla a množství. Druhou možností, kterou zvolit, je klasický manuální režim vaření. Během něho můžete míchat, dochucovat a celkově kontrolovat celý proces přípravy pokrmu. Chutě se lehce promísí a spojí, přitom si zachovají svoji kvalitu. S ohledem na požadovaný výsledek můžete upravovat dobu vaření a vaše práce s hrncem je více o spolupráci.

                           

Multifunkční hrnce

Všechny multifunkční hrnce Crockpot nabízí několik možností - rychlé opékání, pomalé vaření, pečení a vaření v páře. Pojďme si je rozlišit. 

Jste-li zvyklí na pomalé vaření, pomalý a multifunkční hrnec CSC024X v jednom nabízí hned těchto zmiňovaných 5 různých programů. Má snadné ovládání a funkce pro zvolený typ úpravy jídla. Ručně upravíte dobu vaření i teplotu, díky přednastaveným programům nemusíte hrnec jakkoli kontrolovat. Dokáže vám uvařit maso, polévky, rýži, zeleninu či dezerty zdravou formou.

Pokrokové tlakové vaření  

Tuto funkci nabízí multifunkční tlakový hrnec CSC051X a novinka multifunkční tlakový hrnec Turbo Express. Stačí jen volit z přednastavených programů -  - masové pokrmy, dušená masa, drůbež, polévky, rýže, rizota, fazole, dezerty a jogurty.

Multifunkční tlakový hrnec CSC051X vám umožní zvolit na přehledném displeji jednu z osmi zmíněných přednastavených funkcí - masové pokrmy, dušená masa, drůbež, polévky, rýže, rizota, fazole, dezerty a jogurty a také zvolit režim vaření - rychlé opékání, pomalé vaření, opékání, pečení a vaření v páře či právě tlakové vaření.  Jídlo snadno připravíte pouhým stisknutím tlačítka. 

                             

Novinka roku 2021 multifunkční tlakový hrnec Turbo express CSC062X má několik nových programů a funkcí. Navíc díky funkci Turbo Pressure je ještě o 40% rychlejší, než tradiční způsoby vaření, a to už je nějaká časová i energická úspora. Hrnec kombinuje hned několik spotřebičů, které nahradí a vám tak uspoří místo v kuchyni. Jídlo do něho můžete vložit ještě zamražené, je to tak pomocník pro ty z vás, kteří rádi mění plány na poslední chvíli nebo nikdy dopředu příliš neuvažují nad tím, co by chtěli připravit.

Snadné ovládání pomocí stisknutí tlačítka na přehledném displeji a funkce pro zvolený typ úpravy jídla. Pomalé vaření, vaření v páře, smažení i ohřívání. Ručně upravíte dobu vaření i teplotu, díky přednastaveným programům nemusíte hrnec jakkoli kontrolovat. Maso, polévky, rýži, zeleninu či dezerty. Je to velmi výkonný tlakový hrnec se 14 funkcemi, jako je například pomalé vaření, mírný varsous-vide, restování, sterilace, vaření v páře, výroba joqurtu nebo tlakové vaření. Jídlo je připravováno do křupava a hlavně rovnoměrně. Navíc má 6 přednastavených předvoleb maso/drůbež, polévka/dušené maso, rýže/luštěniny nebo dezert.

                           

Obědy, večeře, jídla jen pro vás dva, ale i pro velkou rodinu. S CrockPot hrnci, které dokážou připravit dokonalé menu za vás, nikdy není pozdě pozvat sousedy na příjemné posezení ať už zvolíte jakoukoli variantu. Rozdělení úkolů je dopředu jasně dané, vy se věnujete návštěvě a práci necháte na vaše malé pomocníčky.

Inspirtujte se recepty pro každodenní vaření z pomalého hrnce CrockPot.