Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Dokážete si představit Vánoce bez vlašských ořechů?

Podzimní období je významné pro sběr, sušení a zpracování ořechů. Na zem padají ořechy jeden za druhým za pomoci silného větru a pro vlastníky ořešáku je to znamení pro řádné uskladnění k dalšímu zpracování. Od začátku září do listopadu je typický rozsah sklizně vlašských ořechů – když mají jádra světlou barvu a začínají se oddělovat od skořápek. Ať už lískové nebo vlašské ořechy, jako každý rok si chystáme zásoby pro přípravu vánočního cukroví, do kterého jednoznačně ořechy patří. 

Šťavnatá chuť a oblíbené křupnutí patří nejen k vánoční pohodě. Pokud taky i do vašich vánočních rohlíčků patří velké množství ořechů, zkuste si práci jednou pro vždy ulehčit. Designový louskáček ořechů vám pomůže získat neporušené jádro. A rozhodně v této disciplíně předběhnete i efektivní způsob louskání ořechů Marfuši z pohádky Mrazík.

Zaměřeno na zdraví

Nejen vlašské ořechy jsou prospěšné z mnoha důvodů a jejich konzumací můžete benefitovat pro své zdraví nejen o Vánocích. Ořechy představují hodnotný doplněk stravy. Prospěšné tuky tvoří z velké části jejich hmotnost. Velké množství bílkovin, vitamínů a minerálů je řadí mezi superpotraviny. Ořechy jsou dobré pro lidi trpící srdečními či cévními onemocněními. Napomáhají k udržení nízké hladiny cholesterolu, zlepšení paměti a doplněk na astmatické potíže. Mají antioxidační a protizánětlivé účinky. Stále nevíte, proč nevynechávat ořechy z jídelníčku?

                                                               

Zinkové zuby Drosselmeyer

Praktický pomocník do kuchyně na louskání ořechů Drosselmeyer zajistí rychlou a snadnou práci. Jeho luxusní design navíc může zdobit vaši kuchyni, ale stejně tak dobře se může stát i originálním vánočním dárkem pro vaše příbuzné. Trojnásobný vítěz oceněný v Smartson best-in-test pochází ze Švédska a věřte, že jeho strůjce pečlivě vybíral takové materiály, které zvládnou nejeden tvrdý oříšek. 

Jedním sevřením nejen rozlouskne skořápku a získá jádro, ale také uschová nepotřebné zbytky. Díky dvojitému pákovému provedení pracuje rychle, bezpečně a bez zbytečného nepořádku. A ať už vaši degustační tabuli doplní ořechy v jakékoli podobě, je dobré mít jich dostatek. Louskáček udělá veškerou těžkou práci za vás a zároveň sbírá skořápky. Páka se velmi snadno mačká, aniž byste se museli obávat skřípnutí prstů.

Každý má svůj fígl

Většina z nás už od dětství řešila louskání ořechů velmi jednoduše, stačilo vždy dupnout a kýžený poklad byl na světě. S nárůstem síly byla snaha ořechy rozmáčknout holou rukou. Nejjednodušším způsobem, při kterém se příliš nenamůžete, je však louskáček. S rostoucím počtem požadovaných surovin se ukázalo, že je to nejsnadnější a nejméně bolestivý způsob. Tak nechte zinkové zuby pracovat za vás. Poradí si v pár vteřinách i s tou nejtvrdší skořápkou. Tak jen do toho, louskání ořechů vás s tímto pomocníkem bude jistě i bavit. :-)  Příjemné barevné kombinace z něho učiní okouzlující doplněk do každé domácnosti. 

                         

 Sdílejte článek s přáteli: