Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Skladujte víno doma v té nejlepší kvalitě

Proč je skladování vína tak důležité?

Špatné skladování způsobuje rychlejší stárnutí vína, které oslabuje jeho chuť i vůni a celkově ničí jeho kvality. Některé druhy vín jsou velmi citlivé na teploty ve svém okolí. Vadí jim přílišná zima, ale také příliš velké teplo. Ještě větším problémem jsou ovšem teplotní výkyvy, které vínu způsobují teplotní šok. Dochází při něm ke změně hustoty vína, což může vést k vytlačení korku či dokonce prosakování kapaliny zevnitř. Také vystavení přímému slunečnímu záření způsobuje znehodnocování vína. Klasické světlo z žárovek vínu tolik nevadí, ale při dlouhodobém vystavení je i toto světlo problematické. Příliš suchý vzduch vede k vysušení korku a k proniknutí vzduchu dovnitř láhve. A extrémní vlhko zase podporuje tvorbu plísní.

Jak víno správně skladovat?

Pokud chcete výše zmíněným rizikům zabránit a zajistit, že si vaše archivní láhve udrží svou kvalitu co nejdéle, naučte se víno správně skladovat. Ideální hodnoty vlhkosti vzduchu jsou okolo 65 %, za ideální teplotu se považuje 7 až 16 °C, podle konkrétního druhu vína. Vinné láhve se skladují vždy naležato, aby se víno dotýkalo korku a tím zabraňovalo jeho vysušení. Horizontální skladování navíc šetří prostor a je kompaktnější. Dále je důležité zabránit kontaktu láhví s přímým slunečním zářením a také co nejvíce omezit různé otřesy a vibrace v okolí láhví. Zdá se vám to vše příliš složité? Pořiďte si domácí vinotéku, která se o vše postará za vás. Lepší modely disponují více klimatickými zónami, takže v nich můžete skladovat i několik druhů vín. A vaše víno v nich bude dokonale chráněné před všemi nežádoucími vlivy zvenčí.

Skladujte víno jako profesionálové

Správné skladování je u vína velice důležité. Chraňte své cenné láhve a vychutnejte si oblíbená vína v té nejlepší kvalitě. K tomu vám dopomohou domácí vinotéky světové úrovně od značky mQuvée.

 

Ta nejlepší péče pro vaše víno

Firma mQuvée pochází ze Švédska a již dlouhodobě se řadí mezi odborníky na domácí skladování vína. Její produkty mají špičkovou kvalitu. Dokonale kopírují podmínky vinných sklepů a vínu tak dopřávají tu nejlepší možnou péči. Láhve chrání nejen před teplotními změnami, ale také před sluncem, otřesy, vibracemi i nepříjemnými pachy. Vinné láhve jsou ve vinotékách od mQuvée udržovány na ideální úrovni vlhkosti a zachovávají si svou lahodnou chuť i vůni.

Úžasný design dokonale zapadne do každé kuchyně

Široký výběr vinoték značky mQuvée nabízí různorodé možnosti co do velikosti i typu. Také jejich barevné provedení je vybíráno tak, aby každý kousek dokonale zapadl do jakéhokoliv interiéru. Vinotéky mají jedinečný moderní a zároveň elegantní vzhled. Již na první pohled zaujmou a ohromí a splní i ty nejnáročnější požadavky. Bohaté vybavení, snadné ovládání i nízká spotřeba energie – i díky těmto vlastnostem jsou vinotéky mQuvée tolik žádané.

mQuvée Wine Expert

Volně stojící vinotéky ve slim designu nabízí dostatečný prostor pro až 192 lahví vína. Jsou vybavené dvěma teplotními zónami s individuálním nastavením teploty, takže v nich můžete skladovat vína s různými požadavky. Díky chlazení kompresorem nabízí tyto vinotéky vysoký chladící výkon, i přesto jsou velmi tiché a spotřebovávají jen minimum energie. Integrovaný ventilátor pomáhá lépe rozvádět vzduch uvnitř vinotéky, čím je zajištěno zachování ideálních podmínek. Vinotéky mQuvée Wine Expert jsou uvnitř decentně osvětlené a ovládají se dotykově prostřednictvím LED displeje. Jsou nabízené v černém nebo nerezovém provedení doplněném o police z vysoce kvalitního březového dřeva.

                             Vinotéka volně stojící WineExpert 66 Fullglass černá                                             Vinotéka vestavná WineCave 700 40D nerez

mQuvée Wine Cave

Tato řada sestává z vestavných vinoték vhodných do všech typů kuchyně. mQuvée je nabízí hned v několika rozměrech od těch nejužších o šířce 15 centimetrů až po rozměrné modely s kapacitou pro více než 120 lahví. Vinotéky mQuvée Wine Cave se dokonale přizpůsobí vašim požadavkům. Mají výškově nastavitelné nohy, otočitelná dvířka ve dvou rozměrech a kromě standardního černého, bílého a nerezového provedení nabízí mQuvée u vybraných modelů možnost zvolit libovolnou barvu dvířek, která dokonale zapadne do vaší kuchyně. O zachování kvality uskladněních vín se starají vysoce účinný kompresor a ventilátor, vinotéky mají dvě teplotní zóny a díky systému Winter Safety je jejich používání bezpečné i v nižších teplotách. Vinotéky této řady jsou navíc vybavené uhlíkovým filtrem, který odstraňuje riziko kontaminace a zachycuje nežádoucí pachy, a také alarmem upozorňujícím na výrazný nárůst či pokles teploty. 

mQuvée Wine Keeper

Integrované vinotéky této řady jsou nabízené v černém či nerezovém provedení, případně v jejich moderní kombinaci. Vybrané modely si ale můžete nechat vyrobit v jakékoliv barvě a sladit je se zbytkem vybavení. Unikátní design bez předního odvodu vzduchu zajišťuje, že vinotéky řady Wine Keeper dokonale zapadnou do každé kuchyně. Ohromující je také jejich vybavení. Nechybí antivibrační kompresor chránící láhve uvnitř před otřesy, dvouzónové vnitřní uspořádání, které umožňuje uskladnění vín s různými teplotními nároky, nebo uhlíkový filtr eliminující kontaminaci a nežádoucí pachy.

Vinotéka z řady WineKeeper model 25D s mechanismem otevírání dvířek push-and-pull,

Vinotéky řady mQuvée Wine Keeper můžete bezpečně používat i při velmi nízkých teplotách díky bezpečnostnímu systému Winter Safety a vinných lahví v nich uskladníte až 112. Jednoduché ovládání zajišťuje dotykový LED displej a dokonalý vzhled doplňuje příjemné vnitřní osvětlení a krásné dřevěné poličky z březového dřeva. Vinotéky z řady mQuvée Wine Keeper jsou ideální pro uživatele, kteří plánují zařízení zcela nové kuchyně.

mQuvée Wine Store

Vinotéky z řady mQuvée Wine Store jsou určeny pro opravdové vinařské nadšence. O vína je skvěle postaráno v ideálním prostředí bez vibrací, nežádoucích pachů a slunečního svitu. Vybrané modely jsou vybaveny i kontrolou vlhkosti. Výtečné vlastnosti a kapacita vinoték Wine Store z nich činí skvělé řešení pro dlouhodobé skladování, dozrávání vašich vín a jejich archivaci. V největším modelu řady Wine Store uskladníte až 474 lahví vína a plně tak dokáže nahradit průměrný vinný sklep. Pro lepší orientaci ve Vaší sbírce jsou dveře vinoték vybaveny praktickým popisným systémemŘada mQuvée Wine Store nabízí vestavné i volně stojící vinotéky, které mohou sloužit pro pohotové servírování při ideální teplotě i pro dlouhodobé uskladnění.

                                                               

 Sdílejte článek s přáteli: