Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Láska prochází žaludkem

Málokterý svátek je tak obestřený tajemstvím, jako Den svatého Valentýna. Někteří v tomto svátku vidí komerční tah prodejců ze Západu, ale žijeme v době, kdy si u mnoho svátků neuvědomujeme jejich pravý význam a historickou souvislost, takže je otázkou, zda je to vůbec důležité. Neví se, kdo byl svatý Valentýn, kdy nebo kde žil, ani za co si vysloužil své mučednictví. Přesto v něm spousta lidí vidí další možnost, jak se svou drahou polovičkou oslavit vzájemnou lásku. Tak proč se vlastně vůbec pídit po jeho minulosti? Copak země, která se zamilovala do Cimrmana, potřebuje pouze ověřenou skutečnost, abychom ji dokázali propadnout? Důležité je, že je tu po Prvním máji další den v roce, mimo těch zbylých 363, kdy můžete ukázat své drahé polovičce, jak moc ji milujete, a jak moc je pro vás důležitá.

Proniká k nám mnoho zvyků, které jsou s tímto svátkem neodmyslitelně spjaté. Zkusme si letos však vymyslet originální překvapení, které nebude tak dráždit odpírače a zároveň potěší každého, jelikož se z něj může stát i víkendová tradice, která vám dokáže upevnit váš partnerský vztah. A jelikož se říká, že láska prochází žaludkem, víme kam cílit. Zatím, co mladé dívky si vždy přály elixír, po kterém by se do nich vysněný muž zamiloval, naše babičky věděly, že stačí dobře uvařit.

Překvapte svoji drahou polovičku od samého rána

Pokud to není váš víkendový rituál, určitě to vaše drahá polovička ocení více, než kytici růží či čokoládovou bonboniéru. Ráno si přivstaňte a připravte degustační snídani, jako v pětihvězdičkovém hotelu.

Higher level palačinek? Vafle!

Nejdříve umíchejte těsto na valentýnskou vafli s čokoládovým srdcem uprostřed. Že nemáte vaflovač? To přeci není žádný problém, zainvestujte, určitě překvapí víc, než dobře známé palačinky. My rádi používáme ten od značky Breville, uvidíte, že díky snadné manipulaci, údržbě a nápaditému designu se stane ozdobou vaší kuchyně. Přikládáme recept na neodolatelné čokoládové vafle.

Čokoládové vafle

200 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
50 g kvalitního kakaového prášku
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky soli
3 vejce
80 g třtinového cukru
500 g kefíru
1 lžička vanilkového extraktu
100 g nahrubo nasekané čokolády s vysokým obsahem kakaa
50 g mletých vlašských ořechů

Mouky promíchejte společně s kakaovým práškem, solí a práškem do pečiva. Do robota dejte šlehací metlu a do mísy robota vyklepněte vejce. Přidejte cukr a vyšlehejte do světle žluté, nadýchané, pěny.

Ochuťte vanilkovým extraktem, přidejte kefír, mleté vlašské ořechy, nasekanou čokoládu a sypkou část receptu.

Umíchejte hladké těsto, které dejte péct do vaflovače. Pečte dokud vafle neztuhnou.

Podávejte třeba s čerstvou šlehačkou, ovocem nebo polité čokoládou. Výborné jsou přelité rozpuštěným máslem s javorovým sirupem.

 

Upřednostněte její chutě

Pokud ale víte, že před sladkou snídaní dává vaše partnerka přednost slané variantě, možná je na čase se podívat po kvalitním sendvičovači, který nyní Breville nabízí s výraznou slevou také v sadě s rychlovarnou konvicí. Pokud však máte doma plně funkční některý z těchto spotřebičů, může být ten druhý zajímavým dárkem pro vaše rodiče. Důležité je, že pomocí nich můžete velmi rychle vykouzlit lahodné sendviče se sýrem a kvalitní šunkou, tak jak je má vaše drahá polovička nejradši.

Dáváte-li přednost klasickým topinkám, nepřehlédněte nabídku výhodné sady topinkovačů s rychlovarnou konvicí kolekce Mostra, High Gloss či NYC Premium. V sadě s rychlovarnou konvicí vyjde topinkovač opravdu výhodně a vy tak můžete doplnit vaši kuchyň o nepostradatelné spotřebiče. Podobný kousek se vám v domácnosti určitě neztratí, a další víkend jej využije vaše drahá polovička při přípravě snídaně třeba zase pro vás.


Pokud chcete překvapit romantickým gestem, můžete křupavý toust ozdobit ve tvaru srdce poskládanými sýry a zeleninou. K němu nezapomeňte zalít šálek horkého čaje, který provoní celý byt.  

Využijte valentýnskou slevu a zalijte šálek plný lásky

Zaměřeno na milovníky kvalitních sypaných čajů. Nyní všechny rychlovarné konvice Breville se speciálním valentýnským kódem o 20 % levnější!

Pro některé může být stejně nepostradatelným pomocníkem i kávovar, bez něhož by šálek plný lásky prostě nešel připravit. Věřte, že designový kávovar Breville budete využívat každý den hned několikrát, vždyť co dokáže ráno nahradit vůni čerstvě namleté kávy, že? Nezapomeňte za pomocí šablony ve tvaru srdce posypat uvařenou kávu třeba skořicí či kakaem.

Nyní stačí vše naservírovat na podnos a šup s tím přímo do postele.