Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Metoda sous-vide uchová maximální množství vitamínů a minerálů

Už jste slyšeli o Sous Vide CirculatorJe to kuchyňský pomocník nové české značky MATTÉ. Jeho využití v kuchyni je v dnešní době ještě stále nedoceněné. Pojďme se tedy podívat na výhody, které může tento přístroj do vaší kuchyně přinést. 

Sous-Vide je kuchařská metoda, kdy se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Pro vakuování potravin doporučujeme použít vakuovací systémy FoodSaver. Některé přístroje nabízí i programy vakuování pro následné vaření metodou Sous-Vide, například model FoodSaver VS3190X.  Vakuované potraviny (maso, zelenina apod.) se připravují až několik hodin při nízké teplotě. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C (dle velikosti hrnce). Výsledkem jsou pokrmy, které mají zachovanou přirozenou chuť, jsou šťavnaté s maximálním množstvím živin a vitamínů

Výsledkem je jídlo zdravější, ale zároveň chutné. Není to však jediný benefit, který vaše jídlo získá. Díky způsobu vaření ve vakuové fólii se při vaření masa otevřou jeho póry, tím do sebe maso nasaje chuť a vůni marinády nebo přiložených bylinek. Dosáhnete tak efektu hodiny naloženého masa v marinádě. Jídlo je také možné připravovat ve vlastní šťávě, pomocí které lze skvěle dochutit celý pokrm. Díky tomuto způsobu vaření, zůstává maso šťavnaté a plné živin. Ideální je také na přípravu ryb, mořských plodů, ale též zeleniny. Sous Vide Cirkulátor MATTÉ je zkrátka chytrý “parťák”, který z vás v kuchyni udělá prvotřídního šéfkuchaře.

Jak Sous Vide Circulator MATTÉ vlastně funguje?

Intuitivní zpracování přístroje nabízí jednoduché ovládání každému uživateli. Díky způsobu přípravy, možnosti nastavení teploty vody a době vaření bude na vašem talíři pokrm, v kterém zůstaly zachovány vitamíny a minerály důležité pro lidské tělo. A právě proto každá surovina požaduje rozdílný způsob zpracování a zacházení, aby zároveň bylo dosaženo co nejdokonalejší chuti.

Cesta od syrového masa z ledničky na talíř je kratší, než se může zdát. Pouhých pár kroků vás dělí od toho, abyste si mohli vychutnat svůj pokrm plný živin. Pojďme si tedy shrnout jak tento přístroj funguje.

Jako první vezměte Sous Vide Cirkulátor a pomocí skoby ho připevněte k hrnci. Do něj následně nalijte vodu a na displeji přístroje už jen nastavte teplotu a délku vaření. Pokud byste si nevěděli rady, součástí příručky je i návod k přípravě jednotlivých jídel. Než voda dosáhne požadované teploty a přístroj zapípá, potravinu zavakuujte pomocí vakuovací svářečky do k tomu určené fólii společně se všemi dochucovacími ingrediencemi dle Vaší libosti (koření, bylinky, marinády, máslo, olej…). Až bude pokrm hotový, Sous Vide se vám ohlásí pěti pípnutími. Po vyjmutí z vody lze jídlo upravit rychlým opečením na pánvi pro získání křupavého povrchu a zlatavé barvy.

Co nesmíme na Sous Vide Circulator zapomenout ocenit?

Myslete na to, že Sous Vide je přenosný a lze jej dobře uskladnit. Takže pokud se zrovna nechystáte vařit, můžete ho na rozdíl od trouby, dobře schovat. Může se stát také vaším parťákem na dovolené.

Na ovládacím panelu přístroje najdete přehledně všechny potřebné funkce jako jsou teplota, doba vaření nebo jejich regulace. Dalším bodem je pevná konstrukce, která vám zajistí přípravu mnoha a mnoha chutných jídel. To a ještě mnohem víc denně těší každého kuchaře, který má Sous Vide Circulator ve své kuchyni. Chytrou domácnost tak můžete doplnit o dalšího spolehlivého pomocníka.

Česká značka kuchyňských spotřebičů a pomocníků pro domácnost Matté vznikla v roce 2020. Je nositelem elegantnosti a osobitého stylu, tolik žádaného v moderní kuchyni. Produkty této značky vynikají kvalitním zpracováním se smyslem pro detail a přímočarým designem. Značka přináší praktické výrobky pro domácnost, jejímž cílem je ulehčit každodenní činnost nebo těmto činnostem dát další rozměr.