Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Vakuovací systém FoodSaver

S blížícími se svátky mnoho hospodyněk řeší, kolik navařit, aby bylo dost pro všechny, a přitom se nemuselo nic vyhazovat na Nový rok. Vyřešte to velmi elegantně a dostatečně dopředu. Stačí si pořídit vakuovou svářečku potravin, vakuovací dózy nebo sáčky Foodsaver, do kterých pak vložíte zbylé porce jídla. I malá praktická vakuová ruční svářečka z nich následně odsajete vzduch, který způsobuje rychlé zkažení potravin. Takto uskladněné jídlo vám vydrží v lednici nebo mrazáku až 5x déle.

Dlouho čerstvé

Vakuové balení zamezuje přístupu vzduchu i vlhkosti k surovinám, čímž snižuje možnost oxidace a potlačuje růst bakterií, plísní a jiných mikroorganismů. Potencionální doba skladování se u vakuově balených potravin výrazně zvyšuje. Některé takto uchované potraviny vydrží v mrazničce až 2-3 roky oproti běžným 6 měsícům, uzeniny a sýry takto můžete v ledničce skladovat až půl roku.

Ani po čase neztratí chuť

Vakuum zachovává plnou chuť uskladněných potravin. Zabraňuje vysychání i přenosu jednotlivých pachů. Suroviny jsou vždy čerstvé a chutné, jako právě utržené či nakoupené. Také čerstvá káva si díky speciální vakuovací dóze déle uchová své jedinečné aroma. A pokud se třeba na poslední chvíli rozhodnete grilovat, můžete dát marinovat maso přímo do sáčku nebo do marinátoru, který dokáže marinovacím procesem urychlit absorbci marinády do masa. Podtlak v tomto marinátoru totiž otevře póry jídla, které díky tomu absorbují marinádu mnohem rychleji. Chutné maso bude naložené dřív, než rozpálíte oheň.

Konec plýtvání – penězi i jídlem

Díky prodloužené době skladovatelnosti se eliminuje nadbytečný odpad. Potraviny se méně kazí, čímž šetří nejen životní prostředí, ale i vaše finance. Sáčky ze speciální fólie se dají mýt a je tedy možné je používat opakovaně. Vícevrstvý materiál je vyroben bez použití bisfenolu A (BPA free). Potraviny tak lze bez obav rozmrazovat či vařit rovnou v sáčcích, a dokonce i ohřívat v mikrovlnné troubě.

 

Vaření metodou sous-vide

Pomalým vařením ve vodní lázni dokážete vykouzlit skvělé pokrmy. Stále rozšířenější metoda vaření sous-vide uspokojí i ty nejnáročnější strávníky, ať už připravujete ryby, žebra, zeleninu nebo steaky. Suroviny vložíte do sáčku Foodsaver spolu s kořením či bylinkami, pomocí vakuové svářečky vysajete vzduch, vložíte do vodní lázně a pomalu vaříte za pomocí Sous vide přístroje značky Matté. Výsledek je jako od profesionálních kuchařů!

Mnohostranné využití

Vakuové svářečky neslouží jen ke skladování potravin, ale využijí se skvěle i při cestování. Například pokud potřebujete ochránit před vlhkem elektrické zařízení. Nenechte si zkazit výjimečnou vodáckou výpravu s přáteli utopeným telefonem. V následujícím schématu je znázorněné všestranné využití vakuovacího systému FoodSaver.