Kopřivové smoothie pro očistu těla

Jaro je jako stvořené k očistě těla i celého organismu. Příroda v tomto období nabízí mnoho zdravých surovin plných vitamínů. Pakliže patříte mezi milovníky čerstvých džusů z odšťavněného ovoce nebo zeleniny, rozhodně oceníte odšťavňovač Novis VitaJuicer, který v sobě spojuje hned čtyři funkce - odšťavňování, lisování, smoothie a VitaTec (kombinující lis na citrusy a odstředivou sílu). Připravíte si tak čerstvou šťávu, fresh i lahodné smoothie dle vaší chuti. Podle studie Swiss Vitamine Institute dokáže VitaJuicer ve srovnání s přístroji využívajícími technologii slow juice vyprodukovat o 12 % více šťávyzachová až o 56 % více vitamínů; zároveň dokáže omezit odpad až o 38 %. Navíc se pyšní kvalitním švýcarským zpracováním a snadno se ovládá. Zdravé, chutné a hlavně osvěžující čerstvé šťávy či smoothie můžete mít hotové raz dva.

Ve spolupráci se známou foodblogerkou @Bohyněkuchyně, která připravuje zdravé a lahodné pokrmy, jsme pro vás zveřejnili autentický článek s bonusem na závěr. Dozvíte se v něm, jak se jí podařila kompletní příprava jarního smoothie na odšťavovači Novis VitaJuicer včetně receptu na Kopřivové smoothie.

JARNÍ KOPŘIVOVÉ SMOOTHIE. VYUŽIJTE POKLADŮ Z PŘÍRODY.

@Bohyněkuchyně 
 
 

 

Už je to nějaký ten pátek, co mám doma výborného pomocníka na ovocné a zeleninové šťávy a smoothie. Vybrala jsem si třešňově červený Novis VitaJuicer S1, který se mi krásně hodí do kuchyně. Mají na výběr mnoho různých barev a tak si každý najde tu svou.

Novis VitaJuicer není jen obyčejný odšťavňovač. Má různé nástavce a vy si tak můžete vybrat jestli si chcete vylisovat citrusovou šťávu nebo připravit šťávu z jiného ovoce, nebo husté zeleninové či ovocné smoothie. Hned po prvním použití mi bylo jasné, že tenhle odšťavňovač je nejlepší, jaký jsem kdy zkoušela. A to z několika důvodů.

Když vyklopíte zbytky ovoce a zeleniny, tak zjistíte, že jsou fakt dokonale vyždímané. Zbydou jen suché kousky a všechna šťáva je pěkně ve sklenici. Patentovaná technologie VitaTec dokáže v odstředivce dokonale rozmělnit vlákninu. Vy tak získáte nejen více šťávy, ale taky více vlákniny a živin.

Je tady další plus. Potřebujete vyměnit sklenici, protože jedna už je plná? Použijte DropHold. Tahle patentovaná technologie jednoduše zabrání zbytečnému odkapávání šťávy. Stačí zobáček, ze kterého vytéká šťáva, zatlačit nahoru.

V dnešním jarním smoothie jsem použila nejen nástavec na pyré, ale taky CitroMax. Nástavec pro extrakci citrusové šťávy. Vystřídala jsem tak postupně více funkcí odšťavňovače.

Hlavní ingrediencí jsou jarní kopřivy. Když jsem byla malá, trpěla jsem chudokrevností. A maminka do mě necpala žádné výživové doplňky a tablety, ale připravovala mi kopřivové šťávy. 

Proč kopřiva?

Na jaře vám pomůže zatočit s jarní únavou, protože má v sobě velké množství vitamínů a minerálů. Hlavně tedy železa. A právě jeho nedostatek způsobuje pocit únavy. Když si z kopřiv připravíte tinkturu, můžete ji používat na rány a především na popáleniny.

Potřebujete

  • 5 mladých kopřiv (vysoké cca 10 – 15 cm)
  • 1 zralý banán
  • 1 jablko
  • 1 pomeranč

Nasaďte si nástavec na pyré. Do přístroje dejte banán. Rozmělněte. Sundejte nástavec na pyré a a v přístroji odšťavněte jablko, společně s kopřivou. Nakonec nasaďte CitroMax, rozpulte pomeranč a odšťavněte ho. Počkejte, až vyteče všechna šťáva. Promíchejte a můžete doplnit i ledem.

Ihned vypijte.

Čištění

Další obrovskou výhodou odšťavňovače Novis VitaJuicer je jeho čištění. Znáte to určitě i vy. Když máte spotřebič, u kterého vám trvá hodinu, než ho po použití vyčistíte, tak ho časem přestanete používat. Protože se vám nechce ztrácet čas. Na to zapomeňte. Vše jednoduše rozložíte, propláchnete pod tekoucí vodou nebo dáte do myčky. Ale teplá voda mi ve většině případů stačí.

Publikováno 10.5.2021 od @Bohyněkuchyně

Novis VitaJuicer by neměl chybět ve Vaší domácnosti, pokud:

  • vás zajímá fitness a zdravý životní styl.
  • Jste rodič a záleží vám na tom, aby vaše děti měly dostatek vitamínů a potřebné živiny.
  • Jste vegan.
  • Máte zkrátka rádi zdravé a čerstvé šťávy plné zeleniny nebo ovoce.

Tak na co ještě čekáte? Jarní sezóna je v plném proudu!