Jak na zdravější vzduch doma i v kanceláři

Znečištěné ovzduší je bohužel v poslední době problém, který sužuje celou naši planetu. Jelikož doma i v kanceláři většinou trávíme značné množství času, vyplatí se kvalitou zdejšího vzduchu zabývat. Jak postupovat, pokud vás trápí příliš vlhký, nebo naopak suchý vzduch? A kdy si pořídit speciální čističku vzduchu?

Vysaďte dostatek rostlin

Rostliny a stromy představují skvělého pomocníka v boji proti znečištěnému ovzduší. Dokáží totiž absorbovat nejrůznější potenciálně škodlivé plyny a díky tomu čistí vzduch v prostoru našeho domova, či kanceláře. Ne nadarmo se tropickým deštným lesům přezdívá plíce světa.

Zároveň rostliny pomáhají zvyšovat vzdušnou vlhkost a váží na sebe prach. Obecně se doporučuje vysadit alespoň jednu rostlinu o výšce 1 metru na 10 m2 plochy. Pokud má tedy váš domov například rozlohu 100 m2, rozmístěte po něm minimálně 10 rostlin.

Čistý vzduch

Trápí vás příliš vlhký, nebo naopak suchý vzduch?

Nadměrná vlhkost je problémem, který trápí zejména obyvatele domácností ve starších domech. Poznáte to podle zatuchlého a těžkého vzduchu a orosených oken. Vlhké prostředí je přitom nebezpečné zejména z toho důvodu, že se zde snadno vyvíjí a množí nejrůznější bakterie a plísně. V takovám případě doporučujeme častější větrání, případně pořízení odvlhčovače vzduchu.

S příliš suchým vzduchem se můžeme setkat především v topné sezóně. Vysušuje naše sliznice a ublížit dokáže i vybavení domácnosti (například dřevěnému nábytku). Poznáte jej kromě jiného v případě, že máte suchou pokožku, pálí vás oči a neustále vás přepadává dráždivý kašel. V takovém případě je doporučovaným řešením přikládání například vlhkých ručníků na topení, případně se vyplatí zvážit pořízení speciálního zvlhčovače.

Pořiďte si čističku vzduchu

A na závěr musíme zmínit také čističky vzduchu, které dokáží zachytit jak hrubé nečistoty, tak i ty nejjemnější částečky. Fungují totiž na principu několikanásobné filtrace vzduchu a kromě prachu zachytávají také nejrůznější alergeny, bakterie, viry a plísně.

Díky tomu se jedná o ideální řešení pro alergiky a astmatiky, kteří by následně měli začít pociťovat výraznou úlevu.

ČISTIČKY VZDUCHU

ČISTIČKY VZDUCHU

Čističky vzduchu značek Bionaire a Dyson dlouhodobě prokazují skvělou službu nejen alergikům či astmatikům, ale všem, kterým záleží na čistotě vzduchu doma či v kanceláři.
Prohlédnout v e-shopu
Dyson Pure Cool Link čistička vzduchu

Dyson Pure Cool Link čistička vzduchu

Čistička vzduchu a ventilátor v jednom od technologického lídra v oboru - firmy Dyson. Automaticky odstraňuje plyny a 99,95 % škodlivin a alergenů ze vzduchu.
Prohlédnout v e-shopu
BIONAIRE BAP001X

ČISTIČKA BIONAIRE BAP001X

Sofistikované, komplexní a vylepšené funkce čištění vzduchu, které účinně odstraňuje prach a ničí různé druhy choroboplodných zárodků, bakterií, virů, plísní a spór plísní.
Prohlédnout v e-shopu