Sušené kopřivy
"Když kopřiva žahá, tak léčí." Určitě jste to už také zaslechli třeba od babičky. Mladá kopřiva při sbírání dělá zázraky s revmatismem, výluh ozdravuje vlasy, no a čaj se postará o zažívání, vylučování, také zmírňuje menstruační bolesti a dokonce zklidní i projevy senné rýmy. Nasušte si přes léto pořádnou zásobu, nikdy nevíte, kdy se bude hodit.
35°- 40°C
6 - 10 hodiny
Ingredience:
- lístky mladých kopřiv
Postup:
1
Listy se suší hned po sběru v tenké vrstvě, nejlepší a rychlé sušení je v sušičce nastavené na 35°- 40°C.2
Zhnědlé nebo zčernalé listy svědčí o špatném sušení a nejsou vhodné do čajů a nálevů pro vnitřní použití. Nestihnete-li sběr na jaře, sbírejte v červnu až září, při pozdním sběru vynechejte staré listy a rostliny rostoucí ve stínu – mají vyšší obsah dusičnanů. Najděte si ke sběru místa, která nejsou u silnic nebo na skládkách a rumištích, mohli byste si nasbírat spoustu nežádoucích chemikálií místo léčivých látek.S pomalým hrncem CrockPot TimeSelect CSC066X si usnadníte každodenní vaření. Nabízí dva režimy vaření - speciální funkci Naplánování jídla a klasický Manuální režim. Vybaven je digitálním displejem a časovačem.Recept na výbornou rajskou omáčku s hovězím, vařenou v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.Recept na dýňovou omáčku s hovězím a kuře na jablkách, vařené v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.