Jahodová marmeláda

Znáte ten pocit, když otevřete sklenici jahodové marmelády a její vůně vás přenese zpět na zahradu?🍓Domácí jahodová marmeláda se dá připravit i v pomalém hrnci. Žádný stres s hlídáním, nic se vám nepřipálí – a výsledek? Sladká, voňavá dobrota, která chutná jako od babičky.
  HIGH
  3,5 h
  6 sklenic
 
Ingredience:
 
  • 1,5 kg jahod 
  • 450 g cukru 
  • šťáva z ½ citronu
  • 15–25 g citrusového pektinu
  • 6 sklenic o objemu 300 ml
Postup:
1
Jahody omyjeme, odstopkujeme a nakrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme. Vložíme je do pomalého hrnce.
2
Přidáme 400 g cukru a promícháme.
3
Vaříme zakryté na HIGH 2,5 hodiny, poté půl hodiny odkryté.
4
Citrusový pektin smícháme se zbylým cukrem (50 g). Přisypeme ke směsi v pomalém hrnci a dobře promícháme. Pro hustou marmeládu použijeme 25 g pektinu.
5
Pokud chcete marmeládu bez kousků, rozmixujte směs tyčovým mixérem přímo v hrnci. Buďte opatrní, pokud máte hrnec s povrchovou úpravou, abyste si jej nepoškrábali. 
6
Necháme ještě 30 minut probublávat na HIGH, dokud marmeláda nezhoustne. 
7
Na závěr vmícháme citronovou šťávu. 
8
Kontrolní test: kápneme trochu marmelády na talířek a pokud nestéká, je hotovo. Pokud je řídká, přidáme ještě trochu pektinu s cukrem a krátce povaříme.
9
Horkou marmeládu plníme do sterilizovaných sklenic (umyté sklenice dáme do vyhřáté trouby na 100 °C po dobu 15 minut), uzavřeme víčkem a otočíme na pár minut dnem vzhůru. 
IMG_0002-24
 
1991_csc112x
Pomalý hrnec Crockpot CSC112X s objemem 6,5 litru patří do série nepostradatelných pomocníků do kuchyně. Jako další z řady pomalých hrnců dokáže samostatně připravit jídlo pro vás i vaše blízké. Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem je vhodná na pečení, lze ji použít na plynové, elektrické či indukční varné desce. Digitální ovládání.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.