Znáte ten pocit, když otevřete sklenici jahodové marmelády a její vůně vás přenese zpět na zahradu?🍓Domácí jahodová marmeláda se dá připravit i v pomalém hrnci. Žádný stres s hlídáním, nic se vám nepřipálí – a výsledek? Sladká, voňavá dobrota, která chutná jako od babičky.
HIGH
3,5 h
6 sklenic
Ingredience:
- 1,5 kg jahod
- 450 g cukru
- šťáva z ½ citronu
- 15–25 g citrusového pektinu
- 6 sklenic o objemu 300 ml
Postup:
1
Jahody omyjeme, odstopkujeme a nakrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme. Vložíme je do pomalého hrnce.2
Přidáme 400 g cukru a promícháme.3
Vaříme zakryté na HIGH 2,5 hodiny, poté půl hodiny odkryté.4
Citrusový pektin smícháme se zbylým cukrem (50 g). Přisypeme ke směsi v pomalém hrnci a dobře promícháme. Pro hustou marmeládu použijeme 25 g pektinu.5
Pokud chcete marmeládu bez kousků, rozmixujte směs tyčovým mixérem přímo v hrnci. Buďte opatrní, pokud máte hrnec s povrchovou úpravou, abyste si jej nepoškrábali. 6
Necháme ještě 30 minut probublávat na HIGH, dokud marmeláda nezhoustne. 7
Na závěr vmícháme citronovou šťávu. 8
Kontrolní test: kápneme trochu marmelády na talířek a pokud nestéká, je hotovo. Pokud je řídká, přidáme ještě trochu pektinu s cukrem a krátce povaříme.9
Horkou marmeládu plníme do sterilizovaných sklenic (umyté sklenice dáme do vyhřáté trouby na 100 °C po dobu 15 minut), uzavřeme víčkem a otočíme na pár minut dnem vzhůru. 

Pomalý hrnec Crockpot CSC112X s objemem 6,5 litru patří do série nepostradatelných pomocníků do kuchyně. Jako další z řady pomalých hrnců dokáže samostatně připravit jídlo pro vás i vaše blízké. Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem je vhodná na pečení, lze ji použít na plynové, elektrické či indukční varné desce. Digitální ovládání.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.
