Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Proč používat vakuovou svářečku?

Zná to asi většina z nás. Chystáte se vařit nedělní oběd, sáhnete do ledničky a… koukáte na plesnivá rajčata. Tento nedělní oběd sice již nezachráníte, ale můžete zachránit všechny ty budoucí. Uchovávejte potraviny v ledničce a mrazničce pomocí vakuové svářečky FoodSaver. Přinese vám to tyto výhody:

1

Dlouho čerstvé

Vakuové balení zamezuje přístupu vzduchu i vlhkosti k surovinám, čímž snižuje možnost oxidace a potlačuje růst bakterií, plísní a jiných mikroorganismů. Potencionální doba skladování se u vakuově balených potravin výrazně zvyšuje. Některé takto uchované potraviny vydrží v mrazničce až 2-3 roky oproti běžným 6 měsícům, uzeniny a sýry takto můžete v ledničce skladovat až půl roku.

2

Ani po čase neztratí chuť

Vakuum zachovává plnou chuť uskladněných potravin. Zabraňuje vysychání i přenosu jednotlivých pachů. Suroviny jsou vždy čerstvé a chutné, jako právě utržené či nakoupené. Také čerstvá káva si díky speciální vakuovací dóze déle uchová své jedinečné aroma. A pokud se třeba na poslední chvíli rozhodnete grilovat, můžete dát marinovat maso přímo do sáčku a zavakuovat. Chutné maso bude naložené dřív, než rozpálíte oheň.

3

Konec plýtvání – penězi i jídlem

Díky prodloužené době skladovatelnosti se eliminuje riziko nadbytečného odpadu. Potraviny se méně kazí, čímž šetří nejen životní prostředí, ale i vaše finance. Sáčky ze speciální fólie se dají mýt a je tedy možné je používat opakovaně. Vícevrstvý materiál je vyroben bez použití bisfenolu A (BPA free). Potraviny tak lze bez obav rozmrazovat či vařit rovnou v sáčcích, a dokonce i ohřívat v mikrovlnné troubě.

4

Mnohostranné využití

Vakuové svářečky neslouží jen ke skladování potravin, ale využijí se skvěle i při cestování. Například pokud potřebujete ochránit před vlhkem elektrické zařízení. Nenechte si zkazit výjimečnou vodáckou výpravu s přáteli utopeným telefonem.

5

Vaření sous-vide

Pomalým vařením ve vodní lázni dokážete vykouzlit skvělé pokrmy. Stále rozšířenější metoda vaření sous-vide uspokojí i ty nejnáročnější strávníky, ať už připravujete ryby, žebra, zeleninu nebo steaky. Suroviny vložíte do speciálního sáčku spolu s kořením či bylinkami, pomocí vakuové svářečky vysajete vzduch, vložíte do vodní lázně a pomalu vaříte. Výsledek je vynikající!

Logo FoodSaver
Vakuová svářečka fólií FoodSaver FFS016X

Vakuová svářečka fólií FoodSaver FFS016X

Tato výkonná vakuová svářečka fólií by rozhodně neměla chybět ve vaší domácnosti. Díky ní můžete potraviny skladovat mnohem déle a udržet je tak čerstvé. Přístroj nabízí velký výkon a plně automatický provoz.
Prohlédnout v e-shopu
Sáčky
Vakuová svářečka fólií FoodSaver FFS005X

Vakuová svářečka fólií FoodSaver FFS005X

Profesionální vakuová svářečka fólií FoodSaver FFS005X se postará o rychlé a efektivní odsátí veškerého vzduchu. Vytváří pevný a široký svár, který je odolný vůči protržení a navíc ji lze snadno uschovat ve svislé poloze.
Prohlédnout v e-shopu