Ředkvičkové chipsy

Dejte sbohem klasickým brambůrkám a vydejte se zdravější cestou mlsání. Ředkvičkové chipsy připravíte poměrně jednoduše, užijete si jejich svěží chuť a navíc svému tělu dodáte dávku vitamínu C. Potřebovat budete jen pár základních ingrediencí a sušičku.
  60°C
  2 hodiny
  
 
Ingredience:
  • 1 kg ředkviček
  • 1 šálek vody
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 hrstka kopru (kdo má rád)
  • pepř dle chuti
Postup:
1
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na 2 - 3 mm tenké plátky.
2
V misce smícháme všechny ingredience a důkladně promícháme. Necháme ředkvičky 1 hodinu marinovat.
3
Plátky klademe na síta sušičky.
4
Délka sušení je cca 2 hodiny při teplotě 60°. Průběžně kontrolujeme.
5
Po usušení chipsy buď ihned sníme, nebo je uskladníme v utěsněných nádobách, jelikož rychle vlhnou.
  
Vylepšená verze oblíbeného modelu Ultra FD1000 s digitáním nastavením teploty a časovačem. Tato sušička potravin splní i vaše nejnáročnější představy o dokonalém spotřebiči. Perfektní výkon a její kapacitu lze rozšířit až na 30 sít.
Pružná síťka určená pro modely EZIDRI FD1000 ULTRA a ULTRA Digital vám umožní sušit i bylinky, čaj či další drobné a jemné produkty.