Banánové vafle z ovesných vloček

Zdravá varianta oblíbených vaflí. Sladíme banánem a místo mouky používáme opečené ovesné vločky rozemleté na mouku. Proč opečené? Získají výbornou lehce oříškovou chuť.
  
  30 minut
  2 - 4 porce
 
Ingredience:
  • 3 hodně zralé banány
  • 3 vejce
  • 150 g ovesných vloček
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 lžíce jogurtu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli
Postup:
1
Vločky dejte na plech vyložený pečícím papírem. Opečte je v troubě vyhřáté na 210 °C, zhruba 10 minut.
2
Nechejte je vychladnout a rozmixujte na mouku. Připravte si hnědé máslo. Máslo dejte rozpouštět do kastrolku.
3
Rozpouštějte máslo zvolna a nechejte ho delší dobu mírně probublávat. Až začne hnědnout a začnou v něm plavat drobné světle hnědé částečky, sundejte máslo z plotny.
4
Nechejte vychladnout. Do kuchyňského robota dejte šlehací metlu.
5
Do mísy nalámejte oloupané banány a vyklepněte vejce. Šlehejte společně. Banány se pěkně rozpadnou a prošlehají s vejci.
6
Do směsi dejte mouku z ovesných vloček, prášek do pečiva, špetku soli a jogurt. Nakonec přidejte vychladlé hnědé máslo. Stěrkou setřete všechno, co je v kastrolku.
7
Ty drobné hnědé částečky jsou zkaramelizovaná mléčná sušina. Má tu nejlepší chuť! Umíchejte těsto, které opékejte v rozehřátém valfovači.
8
Ideální je podávat tyhle vafle s banánem a arašídovým máslem, zakápnuté trochou javorového sirupu.
9
Výborné jsou také se zakysanou smetanou, zakápnuté javorovým sirupem a hnědým máslem.
S vaflovačem Breville je příprava skvělých vaflí dílem okamžiku. Speciální povrch DuraCeramic usnadňuje přípravu i údržbu a moderní design vaflovače Breville pak ozvláštní každou kuchyni.
S nákupem vaflovače Breville získáte zdarma kuchařku s recepty na sladké i slané vafle.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení