Špenátové vafle s parmezánem

Vafle naslano s kombinací špenátu a parmezánu vás dokonale zasytí. Lahodná pochoutka k obědu nebo večeři během chvilky.
  
  30 - 40 minut
  2 - 4 porce
 
Ingredience:
  • 1 vejce
  • 400 ml vody
  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky bylinkové soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 150 g baby špenátu
  • 4 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 100 g parmezánu
  • 10 kuliček bílého kampotského pepře
Na zdobení
  • 200 g žervé nebo pomazánkového másla
  • 30 g strouhaného parmezánu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • na talíř ke zdobení cherry rajčata
  • sušená rajčata
  • parmezán
  • baby špenát
Postup:
1
Smíchejte vejce s vodou. Můžete také vyšlehat, není to však nutné.
2
Přidejte mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva a jedlou sodou. Ochuťte rozdrceným kampotským pepřem.
3
Přidejte nasekaný špenát, nastrouhaný parmezán a olivový olej.
4
Umíchejte těsto a pečte ve vaflovači dozlatova.
6
Mezitím, co se opékají vafle, připravte si výbornou pomazánku, kterou vafle ozdobíte. 
7
Vyšlehejte žervé se smetanou, solí podle chuti, bílým pepřem a nastrouhaným parmezánem.
 
S vaflovačem Breville je příprava skvělých vaflí dílem okamžiku. Speciální povrch DuraCeramic usnadňuje přípravu i údržbu a moderní design vaflovače Breville pak ozvláštní každou kuchyni.
S nákupem vaflovače Breville získáte zdarma kuchařku s recepty na sladké i slané vafle.