Špenátové vafle s parmezánem

Vafle naslano s kombinací špenátu a parmezánu vás dokonale zasytí. Lahodná pochoutka k obědu nebo večeři během chvilky.
  
  30 - 40 minut
  2 - 4 porce
 
Ingredience:
  • 1 vejce
  • 400 ml vody
  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky bylinkové soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 150 g baby špenátu
  • 4 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 100 g parmezánu
  • 10 kuliček bílého kampotského pepře
Na zdobení
  • 200 g žervé nebo pomazánkového másla
  • 30 g strouhaného parmezánu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • na talíř ke zdobení cherry rajčata
  • sušená rajčata
  • parmezán
  • baby špenát
Postup:
1
Smíchejte vejce s vodou. Můžete také vyšlehat, není to však nutné.
2
Přidejte mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva a jedlou sodou. Ochuťte rozdrceným kampotským pepřem.
3
Přidejte nasekaný špenát, nastrouhaný parmezán a olivový olej.
4
Umíchejte těsto a pečte ve vaflovači dozlatova.
6
Mezitím, co se opékají vafle, připravte si výbornou pomazánku, kterou vafle ozdobíte. 
7
Vyšlehejte žervé se smetanou, solí podle chuti, bílým pepřem a nastrouhaným parmezánem.
S vaflovačem Breville je příprava skvělých vaflí dílem okamžiku. Speciální povrch DuraCeramic usnadňuje přípravu i údržbu a moderní design vaflovače Breville pak ozvláštní každou kuchyni.
S nákupem vaflovače Breville získáte zdarma kuchařku s recepty na sladké i slané vafle.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení