Pečená jablka

Přemýšlíte, jak zpracovat další jablka? Zkuste z nich připravit originální dezert, který je velmi jednoduchý a chutný zároveň. V tomto receptu vám prozradíme návod na pečená jablka s náplní z rumových rozinek. Doporučujeme je podávat se zakysanou smetanou. Budete se olizovat až za ušima.
  HIGH
  3 - 4 hod
  4 - 6 porcí
 
Ingredience:
  • 8 jablek
  • 100 g rozinek
  • 1 lžíce skořice
  • 2 ks vanilkové cukry
  • 300 ml vody
  • rum
  • zakysaná smetana na ozdobení
Postup:
1
Jablka si nakrojíme a vydlabeme jádřinec tak, aby nám vznikl uprostřed jablka důlek na naplnění směsí.
2
Rozinky si namočíme do rumu, přidáme skořici, vanilkový cukr a hmotu promícháme.
3
Takto připravenou směsí naplníme jablka, která naskládáme do pomalého hrnce CrockPot.
4
Vše podlijeme vodou a případně zbylou směsí.
5
Zapneme na II. stupeň na 3–4 hodiny. 
   
Pusťte se do jednoduššího způsobu vaření a pořiďte si pomalý hrnec, který většinu práce odvede za vás. Pyšní se objemem 3,5 litrů a připravíte v něm oběd pro dvou až tříčlennou rodinu.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení