Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Pečená jablka

Přemýšlíte, jak zpracovat další jablka? Zkuste z nich připravit originální dezert, který je velmi jednoduchý a chutný zároveň. V tomto receptu vám prozradíme návod na pečená jablka s náplní z rumových rozinek. Doporučujeme je podávat se zakysanou smetanou. Budete se olizovat až za ušima.
  HIGH
  3 - 4 hod
  4 - 6 porcí
 
Ingredience:
  • 8 jablek
  • 100 g rozinek
  • 1 lžíce skořice
  • 2 ks vanilkové cukry
  • 300 ml vody
  • rum
  • zakysaná smetana na ozdobení
Postup:
1
Jablka si nakrojíme a vydlabeme jádřinec tak, aby nám vznikl uprostřed jablka důlek na naplnění směsí.
2
Rozinky si namočíme do rumu, přidáme skořici, vanilkový cukr a hmotu promícháme.
3
Takto připravenou směsí naplníme jablka, která naskládáme do pomalého hrnce CrockPot.
4
Vše podlijeme vodou a případně zbylou směsí.
5
Zapneme na II. stupeň na 3–4 hodiny. 
   
Pusťte se do jednoduššího způsobu vaření a pořiďte si pomalý hrnec, který většinu práce odvede za vás. Pyšní se objemem 3,5 litrů a připravíte v něm oběd pro dvou až tříčlennou rodinu.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.