Kung Pao

Správná příprava slavného asijského pokrmu kung pao má být podle čínské tradice jednoduchá a rychlá. S pomalým hrncem bude však ještě jednodušší, přičemž stačí opravdu jen těchto pár ingrediencí, abyste zakusili tu pravou nefalšovanou chuť Číny.
  HIGH
  3 hodiny + 30 min
  4 porce
 
Ingredience:
  • 600 g kuřecích stehen bez kosti
  • 2 - 6 sušených červených cilli papriček
  • 100 g opražených arašídů
  • asi 3 cm čerstvého zázvoru nadrobno
  • 2 stroužky česneku na plátky
  • jarní cibulka
  • opražená sezamová semínka
Marináda
  • 1 bílek
  • 1 a 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce sójové omáčky
Postup:
1
Maso nakrájíme na menší kousky a dáme do misky, přidáme sójovou omáčku, škrob a bílek. Vše promícháme a necháme chvíli marinovat (min. 30 min.).
2
Poté maso vložíme do Pomalého hrnce s trochou sezamového oleje. Přidáme chilli, česnek, zázvor a arašídy, které jsme si lehce předem opražili na pánvičce. Vaříme na II. stupeň 3 hodiny.
3
Asi 20 minut před podáváním zalijeme maso v Pomalém hrnci směsí z tmavé sójové omáčky, cukru, octa, škrobu, kuřecího vývaru a sezamového oleje. Jako příloha se hodí jasmínová rýže nebo nudle. Zdobíme jarní cibulkou a sezamovými semínky
  
Pomalý hrnec CrockPot CSC063X je ojedinělý svým velkým objemem 7,5 litru. Díky němu jednoduše připravíte skvělé jídlo až pro deset strávníků najednou. Bez špinavého nádobí a zbytečné námahy. Vaření zpříjemní digitální časovač, který po vypršení libovolně nastavené doby vaření přepne hrnec do režimu "udržuj teplé".
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení