Porucha

Kung Pao

Správná příprava slavného asijského pokrmu kung pao má být podle čínské tradice jednoduchá a rychlá. S pomalým hrncem bude však ještě jednodušší, přičemž stačí opravdu jen těchto pár ingrediencí, abyste zakusili tu pravou nefalšovanou chuť Číny.
  HIGH
  3 hodiny + 30 min
  4 porce
 
Ingredience:
  • 600 g kuřecích stehen bez kosti
  • 2 - 6 sušených červených cilli papriček
  • 100 g opražených arašídů
  • asi 3 cm čerstvého zázvoru nadrobno
  • 2 stroužky česneku na plátky
  • jarní cibulka
  • opražená sezamová semínka
Marináda
  • 1 bílek
  • 1 a 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce sójové omáčky
Postup:
1
Maso nakrájíme na menší kousky a dáme do misky, přidáme sójovou omáčku, škrob a bílek. Vše promícháme a necháme chvíli marinovat (min. 30 min.).
2
Poté maso vložíme do Pomalého hrnce s trochou sezamového oleje. Přidáme chilli, česnek, zázvor a arašídy, které jsme si lehce předem opražili na pánvičce. Vaříme na II. stupeň 3 hodiny.
3
Asi 20 minut před podáváním zalijeme maso v Pomalém hrnci směsí z tmavé sójové omáčky, cukru, octa, škrobu, kuřecího vývaru a sezamového oleje. Jako příloha se hodí jasmínová rýže nebo nudle. Zdobíme jarní cibulkou a sezamovými semínky
  
Pomalý hrnec CrockPot CSC063X je ojedinělý svým velkým objemem 7,5 litru. Díky němu jednoduše připravíte skvělé jídlo až pro deset strávníků najednou. Bez špinavého nádobí a zbytečné námahy. Vaření zpříjemní digitální časovač, který po vypršení libovolně nastavené doby vaření přepne hrnec do režimu "udržuj teplé".
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.