Velikonoční nádivka

Recept na šťavnatou nádivku na Velikonoce z pomalého hrnce ocení větší počet strávníků. Připravte tradiční velikonoční recept pro celou rodinu.  

  HIGH
  3 hod
  10 porcí
 
Ingredience:
  • 400 - 500 g uzené maso (krkovice nebo kýta)
  • 8 rohlíků
  • 125 g baby špenátu / jarních mladých kopřiv
  • 50 g medvědího česneku
  • 1 svazek hladkolisté petržele
  • 7 vajec
  • 400 ml smetany
  • 200 g másla
  • 2 domácí bujóny
  • muškátový oříšek
  • pepř a sůl
Postup:
1
Pokrájíme špenát/kopřivy, medvědí česnek a hladkolistou petržel.
2
Uzené maso nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme a promícháme s bujónem.
3
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme ve smetaně.
4
Vše promícháme dohromady. Rohlíky necháme pěkně směsí nasáknout.
5
Osolíme, opepříme a trochu zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem.
6
Do hrnce vložíme pečící papír a směs na něm pečeme 3 hodiny na HIGH.
7
Pro kůrku dáme i s nádobou do trouby na cca 5 minut pod gril.
S pomalým hrncem CrockPot TimeSelect CSC066X si usnadníte každodenní vaření. Nabízí dva režimy vaření - speciální funkci Naplánování jídla a klasický Manuální režim. Vybaven je digitálním displejem a časovačem.Recept na výbornou rajskou omáčku s hovězím, vařenou v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.Recept na dýňovou omáčku s hovězím a kuře na jablkách, vařené v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení