Boršč

Na talíři se mezi jinými polévkami vyjímá svou výraznou červenou barvou, chuťové buňky zase omámí bohatá chuť. Poctivý boršč nadchne vaše smysly, zasytí a je plný vitamínů a minerálů. Zvláště v chladnějších časech dodá vitalitu do vašeho dne.
  High
  6 hodin
  6 porcí
 
Ingredience:
  • 300 - 500 g hovězího
  • 300 - 500 g vepřové pleci
  • 1 větší libová klobása
  • 2 hovězí kosti
  • 500 g hlávkového zelí
  • 250 g očištěné řepy
  • 1 středně velká cibule
  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • 2 střední brambory
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce soli
  • pepř mletý
  • 10 - 15 kuliček celého pepře
  • 5 - 7 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 2 lžíce cukru
  • 700 - 800 ml vývaru nebo bujón
  • 140 g rajského protlaku
  • citron dle chuti
K podávání
  • zakysaná smetana
  • petřzelka
Postup:
1
Maso, zeleninu a oloupané brambory nakrájíme na kostky, nakrouháme zelí, prolisujeme česnek a nastrouháme řepu.
2
Vše vložíme do Pomalého hrnce, přidáme koření a vývar - tak, aby zelenina byla mírně nad hladinou.
3
Vaříme 6 hodin na vyšší stupeň. V polovině vaření přilijeme 0,5 litru vroucího vývaru, můžeme přidat 2 lžíce hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody.
4
Nakonec zakápneme citronem a dle potřeby dochutíme.
  
Pomalý hrnec CrockPot CSC063X je ojedinělý svým velkým objemem 7,5 litru. Díky němu jednoduše připravíte skvělé jídlo až pro deset strávníků najednou. Bez špinavého nádobí a zbytečné námahy. Vaření zpříjemní digitální časovač, který po vypršení libovolně nastavené doby vaření přepne hrnec do režimu "udržuj teplé".
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.