Až ochutnáte výsledek tohoto vynikajícího letního receptu, budete chtít další porci. Nasbírejte úrodu ze zahrádky a nechejte se zlákat kouzlem pomalého vaření. Čerstvé ingredience neztratí potřebné výživné látky a díky pomalému vaření, pokrm získá perfektní balanc chuti a textury.
Low
2,5 nebo 5 hodin
4 - 6 porcí
Ingredience:
- sůl
- větší lilek
- celkem 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 velká vejce
- 120 g strouhanky
- l lžíce sušeného oregana
- 2 x 500 ml vaší oblíbené rajčatové omáčky
- 400 g strouhané mozzarelly nebo čedaru
- lístky bazalky
- strouhaný parmezán
Postup:
1
Nakrájejte lilek na 1 cm silné plátky, nasolte z obou stran a nechte 30 minut vypotit. Pak v cedníku opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami.2
Na středním plameni rozpalte pánev s troškou oleje a nechte lilky po dávkách zhnědnout. Nepřidávejte vice oleje, je třeba lilky nechat rychle téměř připálit.3
Varnou nádobu vašeho Crockpotu vytřete trochou oleje pomocí papírové utěrky. Rozšlehejte vejce v jedné míse, ve druhé smíchejte strouhanku s oreganem. Obalujte lilky ve vejci a ve strouhance. 4
Poklaďte dno hrnce, aniž by se lilky překrývaly. Vrstvu lilků potřete několika lžícemi rajčatové omáčky, posypejte trochou strouhaného sýra a rozložte několik natrhaných lístků bazalky. Opakujte, dokud nespotřebujete všechny lilky. Završte zbylým strouhaným sýrem, parmezánem a trochou strouhanky, pokud nějaká zbyla.5
Pod pokličku napněte čistou látkovou utěrku, která zachytí kondenzaci páry. Vařte na nízký stupeň 3,5 – 4 hodiny. Pro krásně hnědou kůrčičku můžete hotový pokrm i s varnou nádobou vložit na chvíli do trouby pod gril.6
Před podáváním ozdobte trhanými lístky bazalky.S pomalým hrncem CrockPot již nebudete muset u vaření zdlouhavě postávat. Pracovat totiž bude automaticky za vás. Má objem 4,7 litrů a najednou zvládne připravit oběd i pro čtyřčlennou rodinu. Díky digitálnímu displeji budete mít neustále přehled o času zbývajícím do konce přípravy.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.