Luštěniny a zelenina

Zapečený lilek s parmezánem

Až ochutnáte výsledek tohoto vynikajícího letního receptu, budete chtít další porci. Nasbírejte úrodu ze zahrádky a nechejte se zlákat kouzlem pomalého vaření.  Čerstvé ingredience neztratí potřebné výživné látky a díky pomalému vaření, pokrm získá perfektní balanc chuti a textury.  ...

Šakšuka (Lečo z rajčat)

Šakšuka oblíbená na Blízkém Východě je lehký pokrm z rajčat, papriček, cibule a sázených vajec, často ochucený římským kmínem. Podobnost s českým lečem zde ale končí. Šakšuka se například v Izraeli připravuje hlavně k snídani. Vyzkoušejte tedy nejen jako lehkou večeři, ale tř...

Zapečená rýže s lilkem, šafránem a mozzarellou

Léto je v plném proudu a naše chuťové pohárky touží po pokrmech lehčích a vonících po dovolené u moře. Smlsněte si na tomto báječném bezmasém receptu, který si v ničem nezadá s kuchyní středomoří.   High   2,5 hodiny   4 porce   Ingredience: 700 g...

Dhal z máslové dýně

Podzimní dhal z máslové dýně je populárním pokrmem, který je ideální na oběd i na večeři. Díky obsahu červené čočky je toto jídlo bohaté na vlákninu. Typické koření se poté zaslouží o lahodnou indickou vůni a chuť. Navíc se jedná o ideální pokrm i pro ty, kteří příliš neholdují masitým jídlům. ...

Uzená Quinoa a černé fazole s chilli

S tímto jednoduchým pokrmem rozhodně nešlápnete vedle. Quinoa jakožto superpotravina je významným zdrojem železa, vápníku, horčíku a dalších prospěšných látek. Černé fazole poté pomáhají podporovat zdraví srdce a pevnost našich kostí.    LOW   4 hod   6 po...