Hlívový guláš
Když je venku chladno, tělo si říká o zahřátí. A máloco umí prohřát tak pěkně jako pikantní gulášek. Tento hlívový vás navíc může pomoci ochránit před nachlazením a udržet vás během zimních měsíců v plné síle. Třeba i vegansky!
HIGH
4 hodiny
5 - 6 porcí
Ingredience:
- 4 cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 papriky kapie
- 600 g hlívy ústřičné
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce gulášové papriky
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky mletého chilli (nebo dle chuti)
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžíce sušené majoránky
- 1 lžíce sušeného rozmarýnu
- 70 g rajského protlaku
- 3 střední brambory
- 1 lžíce ghí
- 1 lžíce rostlinného oleje
- sůl
K podávání
Postup:
1
Vnitřní nádobu hrnce rozpalte na plotně a nalijte do ní olej. Nadrobno nakrájenou cibuli přidejte do hrnce, prosolte a smažte velmi pozvolna dohněda asi 15 minut.2
Očištěnou hlívu a papriku pokrájejte na proužky, česnek nasekejte najemno a oškrábané brambory nastrouhejte nahrubo.3
Ve chvíli, kdy je cibulový základ krásně hnědý, přidejte do hrnce i hlívu, papriku a česnek. Pár minut opékejte, přidejte i protlak, koření, ještě trochu soli a bylinky.4
Směs promíchejte, přidejte cca 1,2l vody a nastrouhané brambory. Znovu promíchejte a přiklopte poklicí.5
Na hrnci nastavte vyšší stupeň na 4 hodiny. Na závěr můžete dochutit solí, případně zjemnit rostlinnou smetanou. "
Pomalý hrnec Crockpot CSC112X s objemem 6,5 litru patří do série nepostradatelných pomocníků do kuchyně. Jako další z řady pomalých hrnců dokáže samostatně připravit jídlo pro vás i vaše blízké. Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem je vhodná na pečení, lze ji použít na plynové, elektrické či indukční varné desce. Digitální ovládání.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma e-kuchařku s desítkami receptů.