Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Krůtí maso TERIJAKI

Sušené maso je skvělou volbou v případě rychlé svačiny doma, v práci nebo na cestách. Zkuste tentokrát usušit krůtí maso a připravte jej v marinádě TERIJAKI. Těšit se můžete na lahodné spojení sójové omáčky, rýžového vína a chilli.
  65 °C
  6 hod
  
 
Ingredience:
  • 1 kg krůtího masa
  • 160 ml sojové omáčky
  • 80 ml rýžového vína
  • 3 lžíce sušeného česneku
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička chilli vloček
  • špetka soli
Postup:
1
Nejprve si maso umyjte, odblaňte a dejte alespoň na hodinu do mrazáku.
2
Poté maso nakrájejte na proužky 3 - 5 mm.
3
Všechny ingredience smíchejte dohromady a masové proužky v ní marinujte (nejlépe přes noc).
4
Proužky masa narovnejte a rozložte na síta sušičky.
5
Sušte při teplotě 65°C zhruba 6 hodin.
6
Doporučujeme dát na nejspodnější síto fóliovou misku, zabrání tak zanesení motoru tekutinou.
 
Rozšiřte si vaši sušičku EZIDRI FD500 Snackmaker nebo Classic o další dvě dodatečná síta a jednoduše tak navyšte její kapacitu.
Pořiďte si sušičku potravin Ezidri FD500 Digital, kterou používají i profesionální kuchaři. Pyšní se rovnoměrnou cirkulací teplého vzduchu mezi jednotlivými síty, čímž rychle a efektivně suší vložené suroviny. Navíc lze její kapacitu jednoduše rozšířit až na 15 sít.Recept na vynikající kokosové kuličky s brusinkami, sušené na sušičce EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.