Švestkové rolky
Kompoty, koláče, slivovice… co zkusit švestkovou úrodu využít novým způsobem? Tyhle rolky ze sušeného ovoce jsou plné chuti, jejich žvýkání je zábava a navíc poskytují výživnou svačinku, o které však v batůžku vůbec nevíte!
55°C
8 - 10 hodin
1 rolka
Ingredience:
- 6 švestek
- 1 jablko
- voda
Postup:
1
Švestky umyjeme, vypeckujeme, jablko zbavíme jádřince a vše nahladko rozmixujeme. Pro lepší rozmixování přiléváme vodu.2
Připravíme si fóliovou misku na sušení rolek a hladké pyré rozetřeme. Vrstva pyré by měla být všude stejně vysoká. Sušíme při teplotě 55°C 8-10 hodin. Švestková rolka by měla být po usušení na omak suchá a zůstat pružná.3
Hotové rolky můžeme stříhat i krájet. Skladujeme při pokojové teplotě v dobře uzavřené nádobě. Například ve vakuovací dóze FoodSaver.Vylepšená verze oblíbeného modelu Ultra FD1000 s digitáním nastavením teploty a časovačem. Tato sušička potravin splní i vaše nejnáročnější představy o dokonalém spotřebiči. Pyšní se totiž prestižním oceněním německého spotřebitelského časopisu TESTMAGAZIN, má perfektní výkon a její kapacitu lze rozšířit až na 30 sít.
Dóza pro vakuové skladování a marinování o objemu 1,8 l. Inovované dózy FoodSaver Fresh vám zajistí čerstvost a chuť uložených potravin. Mají dva režimy použití: vakuový a marinovací.
S fóliovou miskou můžete na sušičce EZIDRI FD1000 ULTRA sušit i pastovité náplně.