Usušte si úrodu meruněk ze zahrádky a využijte je v průběhu celého roku. Sušené meruňky se hodí například jako přísada do kaše, jogurtu, na pečení nebo jako zdravá alternativa mlsání. Přečtěte si, jak na jejich správné sušení.
50 - 55°C
8 hodin
Ingredience:
- 500 g meruněk
Postup:
1
Meruňky můžeme sušit bez jakékoliv úpravy, pak budou mít žlutohnědou až hnědou barvu podle druhu a zralosti.2
Dobře vyzrálé meruňky rozpůlíme, vyjmeme pecku a krájíme na plátky silné 5 mm.3
Plátky skládáme na síto s dostatečným odstupem mezi sebou.4
Sušíme při teplotě 50–55 °C asi 8 hodin.5
Skladujeme v suchu při pokojové teplotě.Vylepšená verze oblíbeného modelu Ultra FD1000 s digitáním nastavením teploty a časovačem. Tato sušička potravin splní i vaše nejnáročnější představy o dokonalém spotřebiči. Pyšní se totiž prestižním oceněním německého spotřebitelského časopisu TESTMAGAZIN, má perfektní výkon a její kapacitu lze rozšířit až na 30 sít.
S fóliovou miskou můžete na sušičce EZIDRI FD1000 ULTRA sušit i pastovité náplně.