Hovězí žebra

Kdo by je nemiloval. Hovězí žebra symbolizují klasiku, která skvěle chutná s brambory i křupavým chlebem. V tomto článku vám prozradíme recept na žebra v lahodné marinádě, která si snadno zamilujete. Navíc díky pomalé přípravě maso doslova odpadává od kosti.
  HIGH a LOW
  6,5 hod.
  4 porcí
 
Ingredience:
  • 1 kg hovězích žeber
  • 1/4 šálku sojové omáčky
  • 1/2 šálku pomerančové marmelády
  • 1/3 šálku BBQ (barbeque) omáčky
  • 1 lžička křenu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička škrobu
  • česnek
Postup:
1
Připravíme si marinádu na žebra. Se sójovou omáčkou společně smícháme marmeládu, BBQ omáčku, česnek, hořčici, křen a sůl.
2
V této směsi necháme marinovat žebra. Musí být ze všech stran obalená marinádou.
3
Žebra skládáme masitější stranou směrem ke dnu.
4
Pustíme Pomalý hrnec na II. stupeň na 30 min.
5
Poté na I. stupeň 6 hodin.
6
Zbývající marinádu rozvaříme na pánvi a přidáme škrob.
7
Hotová žebra přelijeme připravenou omáčkou.
S pomalým hrncem CrockPot TimeSelect CSC066X si usnadníte každodenní vaření. Nabízí dva režimy vaření - speciální funkci Naplánování jídla a klasický Manuální režim. Vybaven je digitálním displejem a časovačem.Recept na výbornou rajskou omáčku s hovězím, vařenou v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.Recept na dýňovou omáčku s hovězím a kuře na jablkách, vařené v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.