Hovězí žebra

Kdo by je nemiloval. Hovězí žebra symbolizují klasiku, která skvěle chutná s brambory i křupavým chlebem. V tomto článku vám prozradíme recept na žebra v lahodné marinádě, která si snadno zamilujete. Navíc díky pomalé přípravě maso doslova odpadává od kosti.
  HIGH a LOW
  6,5 hod.
  4 porcí
 
Ingredience:
  • 1 kg hovězích žeber
  • 1/4 šálku sojové omáčky
  • 1/2 šálku pomerančové marmelády
  • 1/3 šálku BBQ (barbeque) omáčky
  • 1 lžička křenu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička škrobu
  • česnek
Postup:
1
Připravíme si marinádu na žebra. Se sójovou omáčkou společně smícháme marmeládu, BBQ omáčku, česnek, hořčici, křen a sůl.
2
V této směsi necháme marinovat žebra. Musí být ze všech stran obalená marinádou.
3
Žebra skládáme masitější stranou směrem ke dnu.
4
Pustíme Pomalý hrnec na II. stupeň na 30 min.
5
Poté na I. stupeň 6 hodin.
6
Zbývající marinádu rozvaříme na pánvi a přidáme škrob.
7
Hotová žebra přelijeme připravenou omáčkou.
CSC112X_CSC112_CROCKPOT_6.5L_SIZZLE STEW_STAINLESS_CUTOUT_STRAIGHT ON_SHADOW

Pomalý hrnec Crockpot CSC112X s objemem 6,5 litru patří do série nepostradatelných pomocníků do kuchyně. Jako další z řady pomalých hrnců dokáže samostatně připravit jídlo pro vás i vaše blízké. Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem je vhodná na pečení, lze ji použít na plynové, elektrické či indukční varné desce. Digitální ovládání.

 

S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma e-kuchařku s desítkami receptů.