Hovězí žebra
Kdo by je nemiloval. Hovězí žebra symbolizují klasiku, která skvěle chutná s brambory i křupavým chlebem. V tomto článku vám prozradíme recept na žebra v lahodné marinádě, která si snadno zamilujete. Navíc díky pomalé přípravě maso doslova odpadává od kosti.
HIGH a LOW
6,5 hod.
4 porcí
Ingredience:
- 1 kg hovězích žeber
- 1/4 šálku sojové omáčky
- 1/2 šálku pomerančové marmelády
- 1/3 šálku BBQ (barbeque) omáčky
- 1 lžička křenu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička škrobu
- česnek
Postup:
1
Připravíme si marinádu na žebra. Se sójovou omáčkou společně smícháme marmeládu, BBQ omáčku, česnek, hořčici, křen a sůl.2
V této směsi necháme marinovat žebra. Musí být ze všech stran obalená marinádou.3
Žebra skládáme masitější stranou směrem ke dnu.4
Pustíme Pomalý hrnec na II. stupeň na 30 min.5
Poté na I. stupeň 6 hodin.6
Zbývající marinádu rozvaříme na pánvi a přidáme škrob.7
Hotová žebra přelijeme připravenou omáčkou.Pomalý hrnec Crockpot CSC112X s objemem 6,5 litru patří do série nepostradatelných pomocníků do kuchyně. Jako další z řady pomalých hrnců dokáže samostatně připravit jídlo pro vás i vaše blízké. Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem je vhodná na pečení, lze ji použít na plynové, elektrické či indukční varné desce. Digitální ovládání.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma e-kuchařku s desítkami receptů.