Hovězí žebra
Kdo by je nemiloval. Hovězí žebra symbolizují klasiku, která skvěle chutná s brambory i křupavým chlebem. V tomto článku vám prozradíme recept na žebra v lahodné marinádě, která si snadno zamilujete. Navíc díky pomalé přípravě maso doslova odpadává od kosti.
HIGH a LOW
6,5 hod.
4 porcí
Ingredience:
- 1 kg hovězích žeber
- 1/4 šálku sojové omáčky
- 1/2 šálku pomerančové marmelády
- 1/3 šálku BBQ (barbeque) omáčky
- 1 lžička křenu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička škrobu
- česnek
Postup:
1
Připravíme si marinádu na žebra. Se sójovou omáčkou společně smícháme marmeládu, BBQ omáčku, česnek, hořčici, křen a sůl.2
V této směsi necháme marinovat žebra. Musí být ze všech stran obalená marinádou.3
Žebra skládáme masitější stranou směrem ke dnu.4
Pustíme Pomalý hrnec na II. stupeň na 30 min.5
Poté na I. stupeň 6 hodin.6
Zbývající marinádu rozvaříme na pánvi a přidáme škrob.7
Hotová žebra přelijeme připravenou omáčkou.

S pomalým hrncem CrockPot TimeSelect CSC066X si usnadníte každodenní vaření. Nabízí dva režimy vaření - speciální funkci Naplánování jídla a klasický Manuální režim. Vybaven je digitálním displejem a časovačem.Recept na výbornou rajskou omáčku s hovězím, vařenou v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.Recept na dýňovou omáčku s hovězím a kuře na jablkách, vařené v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.
