Kuře na paprice

Rychlá večeře i nedělní oběd. Tahle česká klasika potěší v každém případě. Skvělá je s rýží, nezklame ani s těstovinami či knedlíkem.
  HIGH
  2,5 hod
  4 - 6 porcí
 
Ingredience:
  • kousek másla
  • 1 větší cibule
  • celé kuře (slepice)
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • sůl, pepř
  • 300 - 400 ml vývar nebo bujón
  • 100 ml smetana
  • několik kuliček pepře a nového koření
  • 1 - 2 bobkové listy
  • taky je možné do základu dát kořenovou zeleninu
Postup:
1
Do Pomalého hrnce dáme nakrájenou cibuli, přidáme na čtvrtky rozporcované osolené a opepřené kuře, popřípadě slepici. Je dobré se zbavit přebytečné kůže, omáčka nebude tak mastná.
2
Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, papriku a zalijeme vývarem.
3
Po 2 hodinách pečení na II. stupeň maso a koření vyndáme z hrnce, ponorným mixérem rozmixujeme omáčku. V hrnku si rozmícháme hladkou mouku se smetanou a vlijeme do rozmixované omáčky.
4
Přidáme kousek másla, případně dochutíme, maso vrátíme do hrnce a vaříme 30 minut na II. stupeň a můžeme podávat.
  
Pomalý hrnec CSC026X se pyšní 5l objemem a je tak vhodný i pro přípravu rodinného oběda. Je opatřen speciálním povrchem DuraCeramic, který je velmi odolný a snadno se udržuje.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení