Plněné papriky

Letní úroda paprik má mnoho využití a tato stálice české kuchyně je jedna nejoblíbenějších paprikových dobrot, které si můžete snadno připravit i ve svém CrockPot hrnci.
  HIGH
  4 hod
  6 porcí
 
Ingredience:
  • 6 bílých paprik
  • 500 g mletého masa (hovězí, ale klidně můžete použít i kuřecí)
  • 2 rajské protlaky
  • 1 hrnek uvařené rýže
  • 2 cibule
  • 1 - 2 vejce
  • 2 - 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 200 ml vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1- 2 lžíce hladké mouky (nebo jíšky)
  • špetka tymiánu a majoránky
Postup:
1
Mleté hovězí okořeníme, přidáme rýži, 1 cibuli, vejce a rozsekaný česnek. Dobře propracujeme.
2
Můžeme začít plnit papriky, které jsme zbavili semínek.
3
Naplněné papriky přendáme do hrnce, kde už je na jemno druhá cibule. K paprikám přidáme bobkový list, nové koření, vývar, sůl a pepř.
4
Po 3 hodinách na High přidáme protlak a zahustíme.
5
Necháme ještě hodinu provařit mouku a můžeme podávat.
   
Pusťte se do zdravého vaření bez tuku. S pomalým hrncem CrockPot vám to půjde jako po másle. Tento model se pyšní velkým objemem 6 litrů a najednou v něm připravíte jídlo pro celou rodinu. Nádoba je opatřená speciálním povrchem DuraCeramic, který je vysoce odolný vůči poškrábání a snadno se udržuje.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.