Tradiční velikonoční Šumajstr
Slyšeli jste někdy o tomto tradičním velikonočních pokrmu? Návrat k jednoduchému a levnému vaření našich babiček má více a více příznivců. Vyzkoušejte třeba Šumajstra.
LOW
3,5 h
3 porce
Ingredience:
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- 3 - 4 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 150 g ječných krup
- 100 g fazolí
- 400 ml vody nebo vývaru
- 30 g sušených hub
- škvarky (dle preferencí)
- 2 bobkové listy
- nové koření
- sůl a pepř
Postup:
1
V nádobě pomalého hrnce (pokud je k tomu určená) nebo na pánvi rozpalte sádlo a opečte na něm nakrájenou cibuli. Pak přidejte škvarky (pokud chcete), nadrobno nasekaný česnek, nastrouhanou mrkev a sušené houby.2
Směs přendejte do pomalé hrnce, přidejte kroupy, fazole a veškeré koření. Zalijte vývarem nebo vodou. Přiklopte poklicí a zapněte hrnec na nižší teplotu (LOW). Čas nastavte na 3,5 hodin.Pomalý hrnec CrockPot CSC060X představuje s objemem 3,5 litru skvělou volbu pro jednotlivce, pár nebo rodinu. Oceníte u něj digitální ovládání s možností nastavení délky a intenzity vaření a také design v moderní "houbové" barvě, který podtrhují chromové doplňky.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.