Pražská prodejna bude v termínu 30.9.-15.10. zavřená z důvodu čerpání dovolené.

Zapečená rýže s lilkem, šafránem a mozzarellou

Léto je v plném proudu a naše chuťové pohárky touží po pokrmech lehčích a vonících po dovolené u moře. Smlsněte si na tomto báječném bezmasém receptu, který si v ničem nezadá s kuchyní středomoří.
  High
  2,5 hodiny
  4 porce
 
Ingredience:
  • 700 g rajčatového pyré
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 2 střední lilky na 5mm plátky
  • olivový olej
  • 250 g mozzarelly
  • 200 g arborio rýže (kulatozrnné)
  • 1 střední cibule najemno
  • 1 velká špetka šafránu
  • 150 g zeleninového vývaru (např. bujón Knorr)
  • 200 ml bílého vína
  • strouhaný parmezán
Postup:
1
V míse smíchejte rajčatové pyré, oregano a česnek.
2
Rozpalte v Sauté nádobě s povrchem DuraCeramic – nebo na pánvi - kapku olivového oleje a postupně restujte plátky lilku, dokud nejsou zlehka připečené. Vyjměte z varné nádoby a odložte stranou.
3
Přidejte do nádoby / pánve ještě trochu oleje a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte rýži a za stálého míchání nechte také zesklovatět. Pak rýži zalijte vývarem, vínem a přidejte šafrán. Míchejte ještě pár minut, dokud rýže nevstřebá téměř všechnu tekutinu. Pokud vaříte v Sauté hrnci, vyjměte rýži třeba do mísy.
4
Dno varné nádoby pomažte půlkou rajčatové směsi a rozložte na ni polovinu natrhané mozzarelly. Na vrch přidejte polovinu plátků lilku. Na lilky rozložte rýži, vyrovnejte povrch a pokračujte ve vrstvení nejprve s lilky, pak navršte mozzarellu a vše zalijte zbytkem rajčatové směsi.
5
Vařte na II. stupeň asi 2,5 hodiny. Podávejte se strouhaným parmezánem a rukolou.
  
Pomalý hrnec CSC026X se pyšní 5l objemem a je tak vhodný i pro přípravu rodinného oběda. Je opatřen speciálním povrchem DuraCeramic, který je velmi odolný a snadno se udržuje.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.