Zapečená rýže s lilkem, šafránem a mozzarellou
Léto je v plném proudu a naše chuťové pohárky touží po pokrmech lehčích a vonících po dovolené u moře. Smlsněte si na tomto báječném bezmasém receptu, který si v ničem nezadá s kuchyní středomoří.
High
2,5 hodiny
4 porce
Ingredience:
- 700 g rajčatového pyré
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 stroužky drceného česneku
- 2 střední lilky na 5mm plátky
- olivový olej
- 250 g mozzarelly
- 200 g arborio rýže (kulatozrnné)
- 1 střední cibule najemno
- 1 velká špetka šafránu
- 150 g zeleninového vývaru (např. bujón Knorr)
- 200 ml bílého vína
- strouhaný parmezán
Postup:
1
V míse smíchejte rajčatové pyré, oregano a česnek.2
Rozpalte v Sauté nádobě s povrchem DuraCeramic – nebo na pánvi - kapku olivového oleje a postupně restujte plátky lilku, dokud nejsou zlehka připečené. Vyjměte z varné nádoby a odložte stranou.3
Přidejte do nádoby / pánve ještě trochu oleje a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte rýži a za stálého míchání nechte také zesklovatět. Pak rýži zalijte vývarem, vínem a přidejte šafrán. Míchejte ještě pár minut, dokud rýže nevstřebá téměř všechnu tekutinu. Pokud vaříte v Sauté hrnci, vyjměte rýži třeba do mísy.4
Dno varné nádoby pomažte půlkou rajčatové směsi a rozložte na ni polovinu natrhané mozzarelly. Na vrch přidejte polovinu plátků lilku. Na lilky rozložte rýži, vyrovnejte povrch a pokračujte ve vrstvení nejprve s lilky, pak navršte mozzarellu a vše zalijte zbytkem rajčatové směsi.5
Vařte na II. stupeň asi 2,5 hodiny. Podávejte se strouhaným parmezánem a rukolou.Pomalý hrnec CSC026X se pyšní 5l objemem a je tak vhodný i pro přípravu rodinného oběda. Je opatřen speciálním povrchem DuraCeramic, který je velmi odolný a snadno se udržuje.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.