Pomazánka sous-vide červená řepa

Řepa, kterou připravíte metodou sous-vide, bude mít výraznou chuť a velice jemnou a šťavnatou konzistenci. Hotová červená řepa má široké využití. Můžete z ní udělat různé saláty, teplé i studené. Chutná skvěle v kombinaci s rukolou, kozím sýrem, sýrem typu brie, ale i s parmezánem. Vyzkoušejte ji jako přílohu k masu nebo ji použijte do studené polévky, spolu s jogurtem, vařenými brambory a koprem.
  85°C
  1,5 - 4 h + 10 min
  4 porce
 
Ingredience:
Pomazánka
  • 1 velká řepa, připravená metodou sous vide
  • 150 g tvarohu
  • 1 lžíce hořčice
  • 3 1-2 stoužky vejce natvrdo
  • česneku
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka
  • balzamikový krém
Řepa sous vide
  • 1 velká řepa
  • pepř
  • sůl
  • dle chuti tymián
  • petržel
  • rozmarýn
Postup:
1
Čerstvou řepu oloupejte a nakrájejte. Záleží na vás, jak velké kusy si připravíte.
2
Řepa rozkrojená na půl se bude vařit při teplotě 85 °C, 4 hodiny.
3
Řepa, kterou nakrájíte na osminy, se bude vařit 3 hodiny při stejné teplotě.
4
A řepa nakrájená na plátky široké přibližně 1 až 1,5 cm se bude vařit pouze 1,5 hodiny.
#ODKAZ!
5
Nakrájenou řepu omyjte, osušte. Ochuťte solí a pepřem. To je základ.
6
Vložte do připraveného sáčku. Doporučujeme přidat bylinky – výborná je petržel, tymián nebo rozmarýn.
7
Sáček zavakuujte a řepu uvařte metodou sous vide dle velkosti nakrájených kousků.
8
Příprava pomazánky je velice jednoduchá. Všechny suroviny společně rozmixujte dohladka.
9
Dochuťte  podle svého, sůl pepř stačí, příjemnou chuť dodá hořčice. Podávejte ideálně na domácím kváskovém chlebu.
   
Kombinovaný vodní brusný kámen MATTÉ slouží k rychlému naostření ocelových nástrojů (nožů, nůžek, břitev apod.) a k opravě poškozeného ostří. Nejhrubší zrnitost kamene 400/1000. Ideální pro prvotní broušení mírně ztupených nožů. Více informací a jak vybrat vhodný brusný kámen se dočtete ZDE.
Pro přípravu jídel metodou sous-videTento ponorný přístroj v kuchyni využijete v případě, že chcete vyzkoušet metodu vaření sous vide a zažít skutečně gurmánský zážitek. Stačí jej jen jednoduše upevnit za okraj hrnce, napustit do nádoby vodu a vložit do ní vakuované pokrmy. Příprava jídla ve vodní lázni za konstatní teploty učiní maso šťavňatější, chutnější, měkčí s maximem zachovaných živin a vitamínů.
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení