Řepa, kterou připravíte metodou sous-vide, bude mít výraznou chuť a velice jemnou a šťavnatou konzistenci. Hotová červená řepa má široké využití. Můžete z ní udělat různé saláty, teplé i studené. Chutná skvěle v kombinaci s rukolou, kozím sýrem, sýrem typu brie, ale i s parmezánem. Vyzkoušejte ji jako přílohu k masu nebo ji použijte do studené polévky, spolu s jogurtem, vařenými brambory a koprem.
85°C
1,5 - 4 h + 10 min
4 porce
Ingredience:
Pomazánka
- 1 velká řepa, připravená metodou sous vide
- 150 g tvarohu
- 1 lžíce hořčice
- 3 1-2 stoužky vejce natvrdo
- česneku
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
- balzamikový krém
Řepa sous vide
- 1 velká řepa
- pepř
- sůl
- dle chuti tymián
- petržel
- rozmarýn
Postup:
1
Čerstvou řepu oloupejte a nakrájejte. Záleží na vás, jak velké kusy si připravíte.2
Řepa rozkrojená na půl se bude vařit při teplotě 85 °C, 4 hodiny.3
Řepa, kterou nakrájíte na osminy, se bude vařit 3 hodiny při stejné teplotě.4
A řepa nakrájená na plátky široké přibližně 1 až 1,5 cm se bude vařit pouze 1,5 hodiny.5
Nakrájenou řepu omyjte, osušte. Ochuťte solí a pepřem. To je základ. 6
Vložte do připraveného sáčku. Doporučujeme přidat bylinky – výborná je petržel, tymián nebo rozmarýn.7
Sáček zavakuujte a řepu uvařte metodou sous vide dle velkosti nakrájených kousků. 8
Příprava pomazánky je velice jednoduchá. Všechny suroviny společně rozmixujte dohladka.9
Dochuťte podle svého, sůl pepř stačí, příjemnou chuť dodá hořčice. Podávejte ideálně na domácím kváskovém chlebu.Kombinovaný vodní brusný kámen MATTÉ slouží k rychlému naostření ocelových nástrojů (nožů, nůžek, břitev apod.) a k opravě poškozeného ostří. Nejhrubší zrnitost kamene 400/1000. Ideální pro prvotní broušení mírně ztupených nožů. Více informací a jak vybrat vhodný brusný kámen se dočtete ZDE.
Pro přípravu jídel metodou sous-videTento ponorný přístroj v kuchyni využijete v případě, že chcete vyzkoušet metodu vaření sous vide a zažít skutečně gurmánský zážitek. Stačí jej jen jednoduše upevnit za okraj hrnce, napustit do nádoby vodu a vložit do ní vakuované pokrmy. Příprava jídla ve vodní lázni za konstatní teploty učiní maso šťavňatější, chutnější, měkčí s maximem zachovaných živin a vitamínů.