Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Hovězí plátky v chlebu

Chlapi, ruku na srdce. Ať už jde o rodinnou sešlost nebo prostě pánskou jízdu, občas je potřeba zakousnout se do pořádného kusu masa a hlavně se s tím tak moc nemazat. A přesto.. Pravý pán kuchyně má vždycky v rukávu něco extra.
  Low a High
  6 + 1 hodina
  6 - 8 porcí
 
Ingredience:
Maso
  • 1 kg hovězího krku
  • 250 g menších cibulí
  • 4 + 1 stroužek česneku
  • 200 ml červeného vína
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • čerstvý tymián
Dále k podávání
  • 300 g majonézy
  • 150 g goudy
  • čerstvá petrželka
  • kváskový chleba
Postup:
1
Hovězí krk ve všech stran ochuťte solí a pepřem. Nádobu z CrockPotu vyndejte na plotnu a zahřejte ji. Vlijte olivový olej a na něm ze všech stran opečte hovězí krk. Vsypejte oloupané cibule. Ty menší můžete nechat vcelku, větší překrojte na polovinu nebo čtvrtinu.
2
Přidejte nasekaný česnek (4 stroužky) a společně opékejte asi pět minut. Vlijte červené víno, které nechejte prudkým varem téměř všechno odpařit. Nádobu vraťte na základnu pomalého hrnce, přidejte čerstvý tymián a přibližně 1 dcl vody nebo vývaru. Přiklopte poklicí a zapněte na nižší teplotu (LOW). Čas nastavte na 6 hodin. Po této době ještě zapněte vyšší teplotu (HIGH) na další hodinu.
3
Když je maso hotové, vyndejte ho z výpeku. Opět vraťte vnitřní nádobu na plotnu a prudkým varem zredukujte výpek tak, aby v něm bylo minimum tekutiny. Vyberte cibule a v hrnci nechejte jen malé množství husté šťávy, která vám zbyla po vyvaření. Cibuli nechejte vychladnout. Spolu s jedním prolisovaným stroužkem česneku vmíchejte do majonézy. Ještě můžete ochutit solí a pepřem. Maso nakrájejte na tenké plátky, které vraťte do vnitřní nádoby pomalého hrnce se zbylým výpekem. Opatrně promíchejte. Maso se šťávou krásně obalí.
4
Plátky chleba opečte pod grilem nebo v toustovači. Namažte cibulovou majonézou, na ni položte maso a na horké maso dejte ihned také plátek goudy. Posypejte nasekanou petrželkou. Přiklopte druhou částí chleba. Ihned podávejte.
 Hovězí v chlebu1  Hovězí v chlebu
"

Pomalý hrnec Crockpot CSC112X s objemem 6,5 litru patří do série nepostradatelných pomocníků do kuchyně. Jako další z řady pomalých hrnců dokáže samostatně připravit jídlo pro vás i vaše blízké. Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem je vhodná na pečení, lze ji použít na plynové, elektrické či indukční varné desce. Digitální ovládání.

K nákupu pomalého hrnce nově e-kuchařka ZDARMA.


je exkluzivním distributorem značky Crockpot na českém trhu

Pomalý hrnec CSC026X se pyšní 5l objemem a je tak vhodný i pro přípravu rodinného oběda. Je opatřen speciálním povrchem DuraCeramic, který je velmi odolný a snadno se udržuje.
Topinkovač Novis Toaster T4 je výjimečný svým špičkovým provedením a maximální kvalitou. S kapacitou čtyř plátků chleba neztrácíte při přípravě snídaně čas. Vyroben je z mimořádně kvalitní nerezové oceli v atraktivní červené barvě. Čtyři různé funkce, sedm stupňů výkonu a řada praktických vychytávek.