Porucha

Vepřová žebírka s libovým bůčkem

Báječný podzimní tip na masný pokrm pro celou rodinu nebo pozvané hosty jsou vepřová žebírka z libové části bůčku. Nad nimi můžete dlouze stolovat a dobře si popovídat.… U řezníka si řekněte o bůček s kostí nebo o ploché žebro z bůčku.
  LOW
  8 hod.
  4 - 6 porcí
 
Ingredience:
  • 1,2 kg žebra s libovým bůčkem (včetně libového bůčku)
  • sůl
  • 200 ml černého piva
  • 3 jarní cibulky
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce Worcesterové omáčky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička hořčičného semínka
Postup:
1
Cibulku nakrájíme na kolečka, žebra posolíme. V pivu rozmícháme všechny suroviny kromě škrobu a nalijeme směs na žebra.Vaříme na nízký stupeň 8 hodin. Nemusíme kontrolovat, čas využijeme jinak.
2
Po uvaření slijeme šťávu do kastrůlku. V malém množství studené vody rozmícháme 2 lžíce kukuřičného škrobu, promícháme se šťávou a nalijeme na žebra.
3
Keramickou nádobu vyjmeme a na chvíli necháme maso zapéci v troubě pod grilem.
4
Servírujeme dle chuti, můžeme oddělit žebírka od bůčku.
S pomalým hrncem CrockPot pro vás bude vaření jednodušší než kdy předtím. Disponuje objemem 5,7 litrů a díky tomu v něm bez problémů připravíte oběd i pro několikačlennou rodinu.Recept na vynikající pečené koleno, připravené v pomalém hrnci CrockPot NG 5,7 l v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.