Od 22. 4. 2024 bude na pobočce LIBEREC pouze výdejní místo pro objednávky z e-shopu.

Španělský ptáček

Recept z tradiční české kuchyně. Smlsněte si na lahodně jemném masu tradičních chutí.
  LOW
  6 hod.
  8 porcí
 
Ingredience:
  • 8 plátků hovězího zadního masa
  • 1 velká cibule
  • 4 lžíce tuku
  • 8 lžic plnotučné hořčice
  • 2 vejce
  • 2 špekáčky
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 4 sladkokyselé okurky
  • sůl
  • mletý pepř
Omáčka
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 4 sladkokyselé okurky
  • 2-3 lžíce nálevu z okurek
  • 1 vejce
  • hovězí vývar
  • voda
  • sůl
  • mletý pepř
Postup:
1
Maso si odblaníme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky masa naklepeme, ale nesmíme udělat díry. Čím lépe je maso naklepané, tím dříve je hotové.
2
Naklepané plátky masa osolíme a opepříme. Plátky masa potřeme hořčicí a na každý položíme plátek anglické slaniny. Doprostřed plátku položíme vejce, špekáček i okurku a plátky masa svineme. Pomocí režné nitě plátky dobře omotáme a svážeme hlavně konce, aby nám náplň "neutekla". 
3
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Když máme čas a chuť, rozehřejeme tuk, na kterém orestujeme cibuli a následně maso ale není to nutné.
4
Poté necháme pomalit tři hodinky na HIGH nebo pět hodin na LOW. Pak ptáčky vyndáme a doděláme omáčku. 
5
Vajíčko i sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Do omáčky přidáme vejce i okurky a prohřejeme ji. Ve vodě si metličkami rozmícháme mouku, sůl i pepř a těstíčko nalijeme do omáčky.
6
Přilijeme nálev z okurek a vrátíme ptáčky, které necháme ještě hodinku pomalit. V případě malého množství tekutiny můžeme použít bujon.
   
Pomalý hrnec CrockPot CSC063X je ojedinělý svým velkým objemem 7,5 litru. Díky němu jednoduše připravíte skvělé jídlo až pro deset strávníků najednou. Bez špinavého nádobí a zbytečné námahy. Vaření zpříjemní digitální časovač, který po vypršení libovolně nastavené doby vaření přepne hrnec do režimu "udržuj teplé".
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.