Klasický hráškový krém patří mezi oblíbené polévky v průběhu celého roku. Pokud chcete dosáhnout plné chuti, doporučujeme jej připravovat v pomalém hrnci. Na závěr můžete přidat křupavé krutony nebo třeba čerstvě nasekané bylinky.
HIGH
3 hod
4 porce
Ingredience:
- 1 cibule na kostičky
- 1 stroužek česnek na plátky
- 1 středně velká brambora oloupaná, na kostky
- 500 ml zeleninového vývaru
- 300 g mraženého hrášku
- 100 g hladkolisté petrželky
- 2 snítky listy máty
- 100 ml 40 % smetana
- 100 g máslo
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup:
1
Do pomalého hrnce CrockPot dáme hrášek, pokrájené brambory, máslo, cibuli, česnek a koření.2
Vše zalijeme vývarem.3
Po 2 hodinách vaření přidáme mátu a petržel a vše rozmixujeme.4
Do polévky přidáme smetanu a vaříme ještě 1 hodinu.5
Polévku při servírování můžeme ozdobit lístky máty anebo ozvláštnit Balkánským sýrem nebo sýrem Feta.

S pomalým hrncem CrockPot TimeSelect CSC066X si usnadníte každodenní vaření. Nabízí dva režimy vaření - speciální funkci Naplánování jídla a klasický Manuální režim. Vybaven je digitálním displejem a časovačem.Recept na výbornou rajskou omáčku s hovězím, vařenou v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.Recept na dýňovou omáčku s hovězím a kuře na jablkách, vařené v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.
