Hrášková polévka

Klasický hráškový krém patří mezi oblíbené polévky v průběhu celého roku. Pokud chcete dosáhnout plné chuti, doporučujeme jej připravovat v pomalém hrnci. Na závěr můžete přidat křupavé krutony nebo třeba čerstvě nasekané bylinky.
  HIGH
  3 hod
  4 porce
 
Ingredience:
  • 1 cibule na kostičky
  • 1 stroužek česnek na plátky
  • 1 středně velká brambora oloupaná, na kostky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 300 g mraženého hrášku
  • 100 g hladkolisté petrželky
  • 2 snítky listy máty
  • 100 ml 40 % smetana
  • 100 g máslo
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
Postup:
1
Do pomalého hrnce CrockPot dáme hrášek, pokrájené brambory, máslo, cibuli, česnek a koření.
2
Vše zalijeme vývarem.
3
Po 2 hodinách vaření přidáme mátu a petržel a vše rozmixujeme.
4
Do polévky přidáme smetanu a vaříme ještě 1 hodinu.
5
Polévku při servírování můžeme ozdobit lístky máty anebo ozvláštnit Balkánským sýrem nebo sýrem Feta.
S pomalým hrncem CrockPot TimeSelect CSC066X si usnadníte každodenní vaření. Nabízí dva režimy vaření - speciální funkci Naplánování jídla a klasický Manuální režim. Vybaven je digitálním displejem a časovačem.Recept na výbornou rajskou omáčku s hovězím, vařenou v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.Recept na dýňovou omáčku s hovězím a kuře na jablkách, vařené v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení