Rajská polévka

Recept z tradiční české kuchyně. Zahřejte se jemnou rajskou polévkou provoněnou čerstvými rajčaty a bylinkami.
  LOW
  4 hod.
  6 porcí
 
Ingredience:
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kg krájených rajčat
  • 250 - 500 ml zeleninový vývar
  • 1 bobkový list
  • hrst lístků bylinek: bazalka, tymián, oregano
  • mletý pepř
  • sůl
Postup:
1
Pánev dáme na sporák, přidáme olej, na kterém orestujeme cibuli, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, bobkový list, bylinky a koření.
2
Vše vložíme do pomalého hrnce, přidáme vývar a vaříme na I. stupeň asi 4 hodiny.
3
Následně vyndáme bobkový list a vše rozmixujeme.
4
Na konec můžeme zjemnit a ozdobit zakysanou smetanou a jarní cibulkou, nebo sýrovými tousty.
     
S pomalým hrncem CrockPot TimeSelect CSC066X si usnadníte každodenní vaření. Nabízí dva režimy vaření - speciální funkci Naplánování jídla a klasický Manuální režim. Vybaven je digitálním displejem a časovačem.Recept na výbornou rajskou omáčku s hovězím, vařenou v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.Recept na dýňovou omáčku s hovězím a kuře na jablkách, vařené v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.