Kuřecí prsa s batátovo dýňovým pyré

Kuřecí maso připravované šetrnou metodou sous vide si zachová šťavnatost i minerály a díky bylinkám získá lahodnou plou chuť. 
  60°C
  70 minut
  3 - 4 porce
 
Ingredience:
Kuřecí prsa
  • 3-4 kuřecí prsa
  • 1-2 lžičky soli
  • koření se sušenými rajčaty a česnekem
Pyré
  • 400 g dýně hokaido
  • 400 g batátů
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 100 g nasekaných lískových oříšků
  • 1 hrst dýňových semínek
  • olivový olej
Postup:
1
Kuřecí prsa potřete olivovým olejem a ochuťte ze všech stran kořením.
2
Vložte do sáčku či FoodSaver fólie a zavakuujte.
3
Takto připravené balíčky uvařte metodou sous vide. Do vyššího hrnce dejte vodu, vložte přístroj Sous Vide Circulator Matté a nastavte teplotu 60 °C, čas vaření 60 minut.
4
Dýni hokaido nakrájejte na plátky, okořeňte prolisovaným stroužkem česneku a solí. Pečte 30 minut na 180 °C.
5
Mezitím, co se dýně peče, oloupejte batáty a nakrájejte na kostičky. V osolené vodě uvařte doměkka.
7
Sous vide kuřecí prsa nakrájejte na plátky.
8
Naskládejte na porci pyré a posypejte kostičkami lískových ořechů a opraženými dýňovými semínky.
     
Pro přípravu jídel metodou sous-videTento ponorný přístroj v kuchyni využijete v případě, že chcete vyzkoušet metodu vaření sous vide a zažít skutečně gurmánský zážitek. Stačí jej jen jednoduše upevnit za okraj hrnce, napustit do nádoby vodu a vložit do ní vakuované pokrmy. Příprava jídla ve vodní lázni za konstatní teploty učiní maso šťavňatější, chutnější, měkčí s maximem zachovaných živin a vitamínů.Tip na Flank steak - od přípravy až po vaření pomocí novinky Sous Vide ponorného přístroje zn. Matté.
Tato výkonná vakuová svářečka FoodSaver FFS017X se stane vaším nepostradatelným pomocníkem. Používá odolné drážkované sáčky a nabízí několik programů, z nichž si můžete vybírat.
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení