Prodejna Praha Prosek má předvánoční prodlouženou otevírací dobu Po - Pá 9:00 - 12:00 a 12:30 - 18:00 h.

Kuřecí prsa s batátovo dýňovým pyré

Kuřecí maso připravované šetrnou metodou sous vide si zachová šťavnatost i minerály a díky bylinkám získá lahodnou plou chuť. 
  60°C
  70 minut
  3 - 4 porce
 
Ingredience:
Kuřecí prsa
  • 3-4 kuřecí prsa
  • 1-2 lžičky soli
  • koření se sušenými rajčaty a česnekem
Pyré
  • 400 g dýně hokaido
  • 400 g batátů
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 100 g nasekaných lískových oříšků
  • 1 hrst dýňových semínek
  • olivový olej
Postup:
1
Kuřecí prsa potřete olivovým olejem a ochuťte ze všech stran kořením.
2
Vložte do sáčku či FoodSaver fólie a zavakuujte.
3
Takto připravené balíčky uvařte metodou sous vide. Do vyššího hrnce dejte vodu, vložte přístroj Sous Vide Circulator Matté a nastavte teplotu 60 °C, čas vaření 60 minut.
4
Dýni hokaido nakrájejte na plátky, okořeňte prolisovaným stroužkem česneku a solí. Pečte 30 minut na 180 °C.
5
Mezitím, co se dýně peče, oloupejte batáty a nakrájejte na kostičky. V osolené vodě uvařte doměkka.
7
Sous vide kuřecí prsa nakrájejte na plátky.
8
Naskládejte na porci pyré a posypejte kostičkami lískových ořechů a opraženými dýňovými semínky.
     
Pro přípravu jídel metodou sous-videTento ponorný přístroj v kuchyni využijete v případě, že chcete vyzkoušet metodu vaření sous vide a zažít skutečně gurmánský zážitek. Stačí jej jen jednoduše upevnit za okraj hrnce, napustit do nádoby vodu a vložit do ní vakuované pokrmy. Příprava jídla ve vodní lázni za konstatní teploty učiní maso šťavňatější, chutnější, měkčí s maximem zachovaných živin a vitamínů.Tip na Flank steak - od přípravy až po vaření pomocí novinky Sous Vide ponorného přístroje zn. Matté.
Tato výkonná vakuová svářečka FoodSaver FFS017X se stane vaším nepostradatelným pomocníkem. Používá odolné drážkované sáčky a nabízí několik programů, z nichž si můžete vybírat.