Tuňák a květákové pyré

Šetrná metoda vaření okouzlí vaše chuťové buňky. Vaření metodou sous-vide za konstantní teploty v tuňákovi zachová minerály a potřebné živiny. Lahodné maso tuňáka tak neztratí na své znamenité chuti.
  43°C - 52°C
  45 + 15 min
  4 porce
 
Ingredience:
Tuňák
  • 4 steaky z tuňáka
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 kůra z citrónu
  • čerstvě mletý bílý pepř
  • čerstvá petrželka
Květákové pyré
  • 500 g květáku
  • 1 šalotka
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžičky soli
  • 3 snítky petrželky
  • 3 snítky tymiánu
  • 200 g smetany na vaření
  • Na ozdobu květákové listy
  • trochu másla
Postup:
1
Tuňáka ochuťte ze všech stran solí, pepřem, citronovou kůrou a vložte do připravených vakuovacích sáčků.
2
V sáčku lehce zalijte olivovým olejem a na steaky položte petrželovou nať. Zavakuujte.
3
Připravte si do hrnce vodu a Sous Vide Matté. Vodu ohřejte na 43 až 52 °C.
4
Čím nižší teplota, tím bude tuňák uvnitř růžovější, křehčí. Čas nastavte na 45 minut.
5
Mezitím připravte květákové pyré. Květák rozeberte na malé kousky.
6
V hrnci rozpusťte máslo, dejte na něj opékat šalotku nakrájenou nadrobno a růžičky květáku. Opékejte přibližně 8 minut.
8
Poté rozmixujte na hladké pyré.
9
Schovejte si pár listů z květáku, ty nakrájejte najemno a opečte na kousku másla. Použijte je na ozdobu květákového pyré.
    
Pro přípravu jídel metodou sous-videTento ponorný přístroj v kuchyni využijete v případě, že chcete vyzkoušet metodu vaření sous vide a zažít skutečně gurmánský zážitek. Stačí jej jen jednoduše upevnit za okraj hrnce, napustit do nádoby vodu a vložit do ní vakuované pokrmy. Příprava jídla ve vodní lázni za konstatní teploty učiní maso šťavňatější, chutnější, měkčí s maximem zachovaných živin a vitamínů.Tip na Flank steak - od přípravy až po vaření pomocí novinky Sous Vide ponorného přístroje zn. Matté.
Tato výkonná vakuová svářečka FoodSaver FFS017X se stane vaším nepostradatelným pomocníkem. Používá odolné drážkované sáčky a nabízí několik programů, z nichž si můžete vybírat.
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení