Trhané vepřové koleno

Trhané vepřové koleno připravované šetrnou metodou sous-vide si zachová šťavnatost a plnou chuť díky marinádě, ve které se maso vaří za konstantní teploty.
  75°C - 85°C
  15 h + 15 minut
  3 - 5 porcí
 
Ingredience:
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce mleté uzené papriky
  • 4 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička hrubě mletého černého pepře
  • 100 g slunečnicového oleje
  • 1 vepřové koleno zadní
Postup:
1
Stroužky česneku prolisujte, přidejte obě papriky, hrubozrnnou hořčici, třtinový cukr, sůl a pepř.
2
Promíchejte a přilijte slunečnicový olej.
3
Připravte si dostatečně velkou fólii do vakuové svářečky.
4
Svařte na jednom konci a vložte dovnitř vepřové koleno.
5
Opatrně ho ze všech stran potřete marinádou. Vzniklý sáček za pomoci vakuové zavakuujte.
7
Připravte si velký hrnec a přístroj Sous Vide Matté. Nastavte požadovaný čas a teplotu.
8
My jsme použili toto nastavení: 75°C – 15 hodin, 85 °C – ještě 1 hodinu navíc.
12
Takto zapékejte deset, dvacet i třicet minut. Záleží na výkonu vaší trouby. Jde nám o křupavou kůži. Koleno hlídejte, aby se nepřipálilo.
13
Vyndejte z trouby, natrhejte na kousky vidličkou a hned podávejte s chlebem a okurkami. 
      
Pro přípravu jídel metodou sous-videTento ponorný přístroj v kuchyni využijete v případě, že chcete vyzkoušet metodu vaření sous vide a zažít skutečně gurmánský zážitek. Stačí jej jen jednoduše upevnit za okraj hrnce, napustit do nádoby vodu a vložit do ní vakuované pokrmy. Příprava jídla ve vodní lázni za konstatní teploty učiní maso šťavňatější, chutnější, měkčí s maximem zachovaných živin a vitamínů.Tip na Flank steak - od přípravy až po vaření pomocí novinky Sous Vide ponorného přístroje zn. Matté.
Tato výkonná vakuová svářečka FoodSaver FFS017X se stane vaším nepostradatelným pomocníkem. Používá odolné drážkované sáčky a nabízí několik programů, z nichž si můžete vybírat.
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení